REBU: Am înaintat Primăriei Sectorului 4 propunerea de a continua activitatea; am întâmpinat un refuz ferm

REBU: Am înaintat Primăriei Sectorului 4 propunerea de a continua activitatea; am întâmpinat un refuz ferm

Compania de salubrizare REBU anunță că va colecta deșeurile menajere din Sectorul 4 al Capitalei până pe 10 aprilie, inclusiv, conform contractului în vigoare, care expiră la această dată, și că a propus continuarea activității, însă autoritatea locală a refuzat.

Precizările au fost făcute în contextul în care primarul Daniel Băluță a declarat că instituie stare de alertă în Sectorul 4 din cauza faptului că REBU nu respectă programul de salubrizare stradal și a ridicat pubelele de la beneficiari.

"Contractul în cadrul căruia, în ultimii 10 ani, am asigurat consecvent un serviciu de calitate pentru toți locuitorii Sectorului, a expirat în data de 10 ianuarie 2017. Acesta a fost prelungit de către Primăria de Sector, pentru un interval de 90 de zile. În tot acest interval, administrația nu a inițiat nicio procedură de predare-primire a serviciului prin care să asigure continuitatea colectării deșeurilor", declară Florin Cepănariu, directorul general al REBU, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în data de 10 aprilie 2017, termenul de 90 de zile va expira, iar REBU nu își va putea continua activitatea în lipsa unui cadru legal.

"Am înaintat către Primăria Sectorului 4 propunerea de a închiria echipamentele și resursele umane în speranța continuării activității de salubrizare în serviciul cetățenilor și, mai mult, a asigurării unui loc de muncă pentru cei aproximativ 500 de angajați REBU afectați de încetarea acestui contract. În 20 de ani de prezență în Sectorul 4, am colectat 1,7 milioane tone de deșeuri și am lucrat în folosul a peste 200.000 de cetățeni lunar. Am făcut demersuri pentru ca iminenta expirare a contractului să nu afecteze un întreg sector și cetățenii săi. Am întâmpinat însă un refuz ferm din partea Primăriei", susține Cepănariu.

El precizează că, în cadrul contractului de salubrizare, REBU a achitat numai în ultimii 10 ani peste 15,6 milioane de lei către municipiul București pentru chiriile aferente locațiilor închiriate de la Primărie și dividende în valoare de peste 32,3 milioane de lei (peste șapte milioane de euro) și menționează că Primăria Capitalei deține 50% din compania REBU iar 50% dintre acțiuni aparțin companiei RER București SRL.

REBU mai susține că în urma întâmpinării unui "refuz" din partea autorităților în procedura de tranziție s-a trecut la aplicarea reglementărilor contractuale.

"La încheierea contractului, trebuie să asigurăm ridicarea recipienților de colectare dați în folosință către utilizatori. Prin urmare, declarațiile alarmante ale reprezentanților Primăriei Sectorului 4 referitor la colectarea pubelelor se referă de fapt la o reglementare contractuală de care au cunoștință", adăugă reprezentantul companiei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

2 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate

3 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS

4 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

5 Îl mazilesc și pe Drulă? Orban, amenințări de vătaf pesedist la adresa miniștrilor care atacă premierul! / Drulă…