Recep Tayyip Erdogan: Turcia "nu îşi va opri" operaţiunea în Siria, în pofida "ameninţărilor"

Recep Tayyip Erdogan: Turcia "nu îşi va opri" operaţiunea în Siria, în pofida "ameninţărilor"

Turcia "nu-şi va opri" operaţiunea pe care o desfăşoară în Siria împotriva miliţiilor kurde susţinute de Occident, a declarat vineri preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, respingând "ameninţările" în acest sens, informează AFP.

"Puţin contează ce spun unii, nu vom opri această operaţiune" care vizează Unităţile de Apărare a Poporului (YPG) în nord-estul Siriei, a declarat Erdogan în timpul unui discurs la Istanbul. "Primim acum ameninţări din dreapta şi din stânga, ni se spune 'Opriţi' (...). Nu ne vom întoarce înapoi", a insistat Erdogan.

Turcia a lansat miercuri o ofensivă în nord-estul Siriei împotriva YPG, miliţie kurdă susţinută de ţările occidentale însă calificate drept "grupare teroristă" de către Ankara.

Această operaţiune a stârnit un val de opoziţie la nivel internaţional. După ce părea că dă undă verde acestei operaţiuni, preşedintele american Donald Trump a ameninţat inclusiv că "va anihila" economia turcă "dacă Ankara va depăşi limitele".

Vineri, Washingtonul a informat că ministrul american al apărării a "încurajat insistent" Turcia, în timpul unei discuţii telefonice cu omologul său turc, "să-şi întrerupă" operaţiunea în Siria.

La rândul său, UE a criticat vehement ofensiva turcă, iar un ministru francez a afirmat vineri că varianta sancţiunilor este deja "pe masă".

Turcia afirmă că această operaţiune vizează să stabilească "o zonă de securitate" de 32 de kilometri adâncime, de-a lungul frontierei, pentru a o separa de teritoriile controlate de YPG. "Ne vom continua lupta până când toţi teroriştii vor coborî la sud de cei 32 de kilometri" prevăzuţi de această zonă, a mai spus Erdogan.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, e țiitoarea...

2 Noile scenarii de la Washington cu invadarea Ucrainei de către Rusia

3 Țiitoarea lui Dragnea, audiată la DNA! / Ăsta să fie motivul despărțirii de fațadă?

4 Așa o fi?

5 VIDEO Priviți! Imagini de ultima oră cu forţele ruse masate la graniţa cu Ucraina