Recuperarea incredibilă a unei femei cu zero șanse de supraviețuire. Soțul ei a refuzat s-o deconecteze de la aparate VIDEO

Recuperarea incredibilă a unei femei cu zero șanse de supraviețuire. Soțul ei a refuzat s-o deconecteze de la aparate VIDEO

În august 2021, Autumn Carver a primit ceea ce avea să devină, în cele din urmă, cea mai urâtă veste din viața ei. A fost testată pozitiv cu coronavirus, în timp ce era însărcinată cu fiul ei. Timp de două luni a fost în comă, iar medicii nu i-au dat nicio șansă de supraviețuire.

Autumn Carver și-a revenit după două luni petrecute la ATI FOTO Captură YouTube

Femeia a ales să nu se vaccineze, de teama de a nu suferi un avort spontan, problemă cu care se mai confruntase în trecut. Infecția cu COVID-19 a fost însă mult mai severă decât ar fi anticipat.

Odată ce a fost internată în spital, medicii i-au făcut, de urgență, operația de cezariană. Astfel, băiețelul ei, pe nume Huxley, a venit pe lume după doar 33 de săptămâni de sarcină. Din fericire, micuțul s-a născut sănătos. Din păcate, au trecut luni până să fie ținut în brațe de mama lui, deoarece femeia încă se lupta cu coronavirusul.

I s-au dat zero șanse de supraviețuire

Autumn Carver a ajuns la Terapie Intensivă și doar aparatele o mai țineau în viață. Mai exact, la scurt timp după ce s-a născut băiețelul, Carver a fost pusă pe un aparat ECMO (extracorporeal membrane oxygenation). Acesta avea rolul de a eliminare a dioxidului de carbon din celulele roșii din sânge și permiterea oxigenării artificiale, potrivit msn.com .

Încă din 2020, aparatul ECMO a devenit frecvent utilizat în tratarea pacienților cu forme severe de coronavirus, reducând rata mortalității de la 59-71% la 49%. Lucrurile arătau îngrozitor pentru proaspăta mămică, la vremea când lupta pentru viața ei, la ATI.

Soțul ei, Zach Carver, i-a fost mereu alături.

Mi s-a spus că are zero la sută șanse de supraviețuire. A fost cea mai proastă zi din viața mea”, a spus el, în timpul unui interviu pentru The Christian Broadcasting Network.

Bărbatul nu și-a pierdut nicio clipă speranța. El a apelat inclusiv la prietenii lui virtuali, de pe Facebook, pe care i-a îndemnat, în mod frecvent, să se roage pentru viața soției sale.

După 2 luni petrecute pe aparate , Autumn urma să primească un transplant pulmonar, în luna octombrie. Ea a fost transferată de la IU Health Methodist Hospital din Indianapolis la Northwestern Memorial Hospital din Chicago. Acolo, dr. Ankit Bharat, șeful de secție al chirurgiei toracice, a vorbit cu jurnaliștii de la PEOPLE despre sănătatea femeii.

„Când am întâlnit-o cu Autumn, probabilitatea ca starea ei de sănătate să se îmbunătățească era destul de mică, deoarece a fost pe ventilator și ECMO pentru o perioadă lungă de timp. Pentru pacienții care au nevoie de ECMO pentru mai mult de o lună, probabilitatea de a-și reveni fără un transplant de plămâni este mai mică de 5%”, a spus el.

Cu toate acestea, Autumn făcea progrese, după mai mult timp de recuperare, așa că doctorii au decis să amâne transplantul, pentru a vedea dacă își poate reveni și fără acesta. Lucru care s-a și întâmplat.

Și-a ținut bebelușul în brațe pentru prima dată, după două luni

Pe 19 octombrie 2021, Autumn Carver și-a ținut copilul în brațe Huxley pentru prima dată. Reuniunea de familie, la care a luat parte, bineînțeles, și soțul său, a fost una de-a dreptul emoționantă.

Pe 3 noiembrie 2021, Autumn a ieșit de la ATI, potrivit unei postări a soțului său, de pe pagina lui de Facebook. Femeia a rămas însă internată în spital, pentru a continua să se recupereze.

A început să meargă la kinetoterapie și logopedie, iar pe 1 decembrie 2021, după 99 de zile de recuperare, a reușit să meargă acasă cu soțul și bebelușul ei, pentru a-și vedea cele două fiice de Crăciun.

Autumn și Zach Carver, alături de copiii lor FOTO Facebook

Autumn și Zach Carver, alături de copiii lor FOTO Facebook

Medicii au numit recuperarea ei un „miracol”, spunând că a reușit să recupereze până la 40% din capacitatea pulmonară în momentul externării. Cu toate că plămânii ei nu își vor reveni complet niciodată, Autumn este acum capabilă să trăiască o viață absolut normală.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu