Regele Charles susține analizarea legăturilor dintre Familia Regală și comerțul cu sclavi

Regele Charles susține analizarea legăturilor dintre Familia Regală și comerțul cu sclavi

Regele Charles a anunțat că va susține un studiu realizat de Universitatea din Manchester care analizează legătura monarhiei britanice cu comerțul cu sclavi desfășurat în urmă cu câteva secole.

Regele Charles FOTO- arhiva

Palatul Buckingham a anunțat că susține un studiu independent care analizează relația dintre monarhia britanică și c omerțul cu sclavi în secolele al XVII-lea și al XVIII-lea. Palatul a declarat că regele Charles al III-lea ia problema "profund în serios", relatează BBC .

Studiul este un proiect de doctorat al istoricului Camilla de Koning și urmează să fie finalizat în 2026. Palatul Buckingham i-a acordat acces deplin la arhivele regale și la colecția regală.

Familia Regală, și-a exprimat în mai multe rânduri regretul față de suferința cauzată de comerțul cu sclavi.

În timpul unei călătorii în Rwanda (2022), regele Charles a spus că nu poate descrie "adâncurile tristeții sale personale" la suferința cauzată de comerțul cu sclavi, iar prințul William, în Jamaica (2022), a spus că sclavia este odioasă și nu ar fi „trebuit să se întâmple niciodată". Tot el a declarat că sclavia "ne pătează pentru totdeauna istoria".

Palatul Buckingham susține că sclavia este o problemă pe care Majestatea Sa o ia profund în serios. "Având în vedere complexitatea problemelor, este important să le explorăm cât mai bine posibil”, arată sursa citată.

Dr. Edmond Smith, profesorul îndrumător al proiectul realizat de Koning, a declarat că Familia regală a fost lăsată mereu în afara discuțiilor privind comerțul transatlantic cu sclavi și spune că acest lucru este o "gaură importantă care trebuia umplută prin cercetare".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”