Regele Felipe al Spaniei a mai iubit alte trei femei, în afară de Regina Letizia

Regele Felipe al Spaniei a mai iubit alte trei femei, în afară de Regina Letizia

Deși astăzi este fericit în căsnicie, fiul Reginei Sofia și al Regelui Juan Carlos, care a împlinit ieri 55 de ani, a fost cândva un burlac foarte căutat. Iată care au fost femeile cu care a avut legături romantice.

Regele Felipe și Regina Letitzia

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei s-a născut la 30 ianuarie 1968, fiind al treilea copil al Regelui Juan Carlos și al Reginei Sofia. Când medicul l-a informat pe Juan Carlos că soția sa a născut un băiat, acesta a leșinat, nu-i venea să creadă că, în sfârșit, a venit pe lume un moștenitor al dinastiei Bourbon.

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei s-a născut la 30 ianuarie 1968, fiind al treilea copil al Regelui Juan Carlos și al Reginei Sofia. Când medicul l-a informat pe Juan Carlos că soția sa a născut un băiat, acesta a leșinat, nu-i venea să creadă că, în sfârșit, a venit pe lume un moștenitor al dinastiei Bourbon. Actualul monarh a primit un nume lung, așa cum se obișnuiește în cazul regalității, Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos de Borbón y Grecia, dar ani de zile prietenii săi i-au spus HRH, prescurtarea de la His Royal Highness.

Felipe a fost dintotdeauna un băiat foarte chipeș, cu ochi albaștri și păr blond, un elev excelent și un mare atlet, ceea ce a făcut ca, pe lângă faptul că era moștenitorul tronului, să aibă o grămadă de pretendente, dar titlul de iubite oficiale a fost luat doar de trei femei: Victoria Carvajal, Isabel Sartorius și Eva Sannum, până la apariția alesei lui, Letizia, de a cărei existență s-a aflat abia la anunțarea logodnei.

Victoria Carvajal

Prima iubire nu se uită niciodată și aceasta a fost, pentru Felipe, Victoria Carvajal. Amândoi erau colegi de clasă la școala Santa María de los Rosales, aveau 17 ani și avea multe lucruri în comun. Victoria este fiica marchizilor de Isasi, care au avut întotdeauna o relație strânsă cu Familia Regală. Tatăl ei, Jaime Carvajal y Urquijo, a fost coleg de studii cu Regele Juan Carlos, la Finca Las Jarillas. Iar mama sa este Isabel Hoyos y Martínez de Irujo, nepoata primului soț al Ducesei de Alba și verișoară primară a actualului Duce de Alba. Victoria era, de asemenea, sora lui Jaime Carvajal y Hoyos, soțul Xandrei Falco, sora vitregă a Tamarei Falco.

Relația lor a fost de scurtă durată, dar suficient de lungă pentru a atrage atenția tabloidelor. A fost prima iubită oficială a actualului Rege, iar după despărțire, au rămas prieteni. Victoria s-a mutat la New York, unde a studiat economia, a făcut și un master în jurnalism, iar acum scrie rubrici pentru diverse publicații. În 1995, s-a căsătorit cu Bruno Entrecanales y Domecq, membru a două familii bine cunoscute, are doi copii și duce o viață liniștită.

¿La conoces?Es Victoria Carvajal, durante varios años trabajó en El País y ahora es una periodista freelance. Además fue el primer gran amor de Felipe VI de España. pic.twitter.com/ZbZJRqI1Rs

— tufo (@TUFOmx) January 30, 2023

Isabel Sartorius

Aceasta a fost probabil cea mai mediatizată relație a Regelui Felipe, de până la întâlnirea acestuia cu Letizia, precum și cea care continuă să dea multe subiecte de discuție până în prezent. Cei doi s-au cunoscut prin intermediul unor prieteni comuni, ea fiind cu câțiva ani mai mare decât Felipe. Prin 1988, au apărut imagini cu cuplul bucurându-se de o vacanță în Mallorca, în care sunt văzuți la bordul unui iaht. Isabel este fiica lui Vicente Sartorius Cabeza de Vaca, marchiz de Mariño, și a lui Isabel Zorraquín; cuplul a divorțat când Isabel era foarte mică, iar tatăl ei s-a recăsătorit cu Prințesa Nora de Liechtenstein.

Isabel Sartorius i-ar fi născut un copil lui Felipe al Spaniei. FOTO: GettyImages

Isabel Sartorius i-ar fi născut un copil lui Felipe al Spaniei. FOTO: GettyImages

Se spune că Reginei Sofia nu i-a plăcut ce se spunea despre mama lui Isabel și că acesta a fost unul dintre factorii care au dus la încheierea relației lor în 1991, pe lângă presiunea exercitată de articolele din presă. În ciuda opoziției familiilor, au încercat să se împace de câteva ori, până când s-au despărțit definitiv în 1993. În 1997, Isabel s-a căsătorit în mod surprinzător cu un prieten foarte apropiat al Regelui Felipe, Javier Fitz-Jame Stuart y Soto, conte de Montalvo, iar cinci luni mai târziu s-a născut fiica lor, Mencía. De aici și controversa care tot apare în presa din Spania, care crede că Mencía este, de fapt, rodul iubirii dintre Isabel și Felipe și că Javier, pur și simplu, i-a ajutat, întrucât viitorul rege nu putea avea copii în afara căsătoriei. Și, culmea!, Isabel și Javier și-au anunțat despărțirea la câteva săptămâni după nașterea lui Mencía. Până în prezent, spune Isabel, încă ține foarte mult la Regele Felipe și la întreaga Familie Regală.

Eva Sannum

Pe 14 decembrie 2001, profitând de presa adunată la Zarzuela și într-un mod foarte surprinzător, Felipe, pe atunci încă Prinț de Asturias, a anunțat despărțirea de norvegianca Eva Sannum, după patru ani de relație. Cuplul a participat împreună la nunta Prințului Haakon al Norvegiei cu Mette Marit, într-un eveniment foarte public, unde se pare că logodnica lui Felipe nu a făcut o impresie bună Familiei Regale.

Pentru Eva Sannum, Felipe al Spaniei era dispus să renunţe la tron. FOTO: GettyImages

Pentru Eva Sannum, Felipe al Spaniei era dispus să renunţe la tron. FOTO: GettyImages

Prințul Haakon a fost cel care le-a făcut prezentările în cadrul unei întâlniri private. Câteva luni mai târziu, când Eva a vizitat Madridul în interes de afaceri, au început să se întâlnească și, deși mulți susțin că relația era sortită eșecului, Felipe și-a dorit cu adevărat să se căsătorească cu ea. Unii spun că l-a amenințat chiar pe tatăl său și pe fostul președinte spaniol, José Maria Aznar, că va renunța la tot pentru Eva, dar nu a fost așa.

Eva a fost fotomodel, dar, în urma presiunilor presei, a renunțat la podium pentru a lucra pentru o agenție de publicitate, dar nici așa nu a reușit să-i mulțumească pe Regele Juan Carlos și pe Regina Sofia. În cele din urmă, cuplul s-a despărțit, iar Felipe ar fi suferit foarte mult. Unii încă mai susțin că ea a fost dragostea vieții lui și că nu și-a înfruntat niciodată părinții pentru nimeni așa cum a făcut-o pentru ea. Astăzi, Eva locuiește în Oslo, este căsătorită și a devenit mamă.

FOTO: Twitter, Getty Images

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…