Regina Elisabeta a II-a se află în Scoţia, prima sa apariţie publică de la Jubileul de Platină - VIDEO

Regina Elisabeta a II-a se află în Scoţia, prima sa apariţie publică de la Jubileul de Platină - VIDEO

Surâzătoare, în ţinută bleu şi sprijinindu-se în baston, regina a fost fotografiată la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh, cu ocazia ceremoniei „de înmânare a cheilor”, în timpul căreia suveranei i se oferă cheile oraşului şi este primită în „fostul ei regat din Scoţia”.

Regina a fost însoţită de fiul ei Edward şi de soţia acestuia, Sophie. Ultima ei apariţie datează din 22 iunie, când l-a întâlnit la Castelul Windsor, unde locuieşte acum, pe guvernatorul New South Wales din Australia.

Britanicii au sărbătorit, patru zile la începutul lunii iunie, cei 70 de ani de domnie. Suverana a apărut de trei ori pe balconul Palatului Buckingham. Cu ocazia acestui Jubileu de Platină, regina, care este cel mai în vârstă monarh din lume în funcţie, îşi reafirmase intenţia de a continua să-şi slujească supuşii „pe cât posibil, susţinută de familie”.

Ea este din ce în ce mai des reprezentată de Prinţul Charles, în vârstă de 73 de ani, moştenitorul coroanei, care va participa şi la diverse angajamente în această săptămână în Scoţia, în cadrul acestei săptămâni de Holyrood.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom