Regizorul Roman Polanski, acuzat de o a treia femeie de agresiune sexuală

O a treia femeie a ieșit din umbră pentru a-l acuza pe regizorul Roman Polanski de agresiune sexuală când era minoră, în condițiile în care cineastul continuă să fie urmărit de justiția americană pentru violul comis asupra unei adolescente în urmă cu 40 de ani, relatează miercuri AFP.

Identificată doar cu prenumele Robin, femeia a declarat marți la o conferință de presă din Los Angeles că "a fost abuzată sexual" în 1973 de celebrul cineast franco-polonez când avea 16 ani.

"A doua zi i-am spus unei prietene ceea ce mi-a făcut Polanski", a spus aceasta. "Însă motivul pentru care am tăcut a fost pentru că nu doream ca tatăl meu să facă un gest nesăbuit care l-ar fi trimis la închisoare", a precizat ea.

Femeia care face noile acuzații asupra lui Polanski a subliniat că a vrut să rupă tăcerea după ce Samantha Geimer, victima aflată în centrul afacerii de viol pentru care Polanski este de patru decenii urmărit de justiția americană, a convins autoritățile să închidă dosarul.

Avocata Gloria Allred, care o reprezintă pe Robin, a precizat că agresiunea a avut loc în sudul Californiei, însă clienta ei nu dorește să dea alte detalii. Deși faptele s-au prescris, ea ar putea fi chemată să depună mărturie la proces, a spus Allred.

În 2010, actrița britanică Charlotte Lewis, reprezentată tot de Gloria Allred specializată în cazuri de agresiune sexuală, a declarat că regizorul a forțat-o să întrețină relații sexuală când avea 16 ani.

Roman Polanski care vineri împlinește 84 de ani este acuzat că a drogat-o pe Samantha Geimer când avea 13 ani și a violat-o în casa lui Jack Nicholson din Los Angeles, în 1977, când actorul era plecat într-o călătorie.

Polanski a recunoscut că a avut raporturi sexuale ilegale cu o minoră, iar judecătorul a acceptat în schimb să nu mai rețină și alte capete de acuzare mai grave, precum violul sau recurgerea la stupefiante. Acordul juridic fusese obținut cu consimțământul familei victimei și al avocaților săi.

După 48 de zile de detenție și un test psihologic, el a fost eliberat pentru a putea încheia o filmare. Potrivit documentelor depuse de avocatul său, Harland Braun, Polanski a obținut din partea judecătorului ca cele șapte săptămâni petrecute în detenție să fie singura lui pedeapsă.

Dar în 1978, convins că judecătorul avea să revină asupra deciziei sale și îl va trimite la închisoare pentru mulți ani, Polanski a fugit în Franța. Roman Polanski, căsătorit cu actrița franceză Emmanuelle Seigner, cu care are doi copii, a refuzat de atunci să revină în SUA, în lipsa asigurării că nu va fi trimis la închisoare.

Atât regizorul, cât și avocatul său nu au putut fi contactați pentru a comenta noile acuzații, încheie AFP.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Au 7 jeguri comuniste mai multă putere decât poporul român? Ce jocuri străine României fac acești nenorociți?

2 Sebastian Lăzăroiu / Dorneanu, omul lui Putin în România, tocmai a rescris Constituția României, fără referendu…

3 VIDEO „Mă doare în pulă pe mine. Nu mor caii când vor câinii“ / Acesta este PSD, oameni buni! Director de instit…

4 Amănunt important: Noul coronavirus este sensibil la temperaturile ridicate! / Rafila: Când se va încălzi, răspâ…

5 În brațele cui va exploda Lebăda Neagră?

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata