Renault va face investiții masive în China

Renault va face investiții masive în China

Producătorul auto francez Renault va face 'investiții masive' în China, pentru a majora vânzările autovehiculelor sale produse în statul asiatic și pentru a reduce dependența de piața europeană, transmite Reuters.

La trei decenii după ce grupul german Volkswagen a devenit primul producător auto global care produce mașini în China, în 1984, Renault SA a anunțat în decembrie 2013 că produce vehicule în statul asiatic, valoarea investiției fiind de aproximativ 11 miliarde de yuani (1,4 miliarde de euro).

Și alți rivali europeni ai Renault, cum ar fi PSA Peugeot Citroen, BMW și Mercedes, se extind în China.

Anul trecut, Renault a vândut 34.000 de mașini pe piața chineză, față de 734.000 vehicule livrate de Peugeot, dar a dat asigurări că anul viitor situația se va schimba, după ce va începe vânzarea de vehicule împreună cu Dongfeng, partenerul societății mixte din China.

În iulie, Renault a anunțat că construirea unei fabrici în China cu o capacitate inițială de producție de 100.000 de vehicule, care poate fi majorată la peste 500.000 de unități.

Ritmul de creștere al vânzărilor de mașini în China a încetinit anul trecut la 6,9%, de la avansul de 13,9% înregistrat în 2013, fiindcă încetinirea expansiunii economiei continuă să afecteze cererea pe cea mai mare piață auto din lume. Săptămâna trecută, Asociația Producătorilor Auto din China (CAAM) a anunțat că livrările de autoturisme, SUV-uri și vehicule cu utilizare multiplă au totalizat 23,5 milioane de unități, iar pentru acest an se estimează un avans al pieței auto de 7%, la 25,1 milioane de vehicule.

Luni, la bursa de la Paris, acțiunile Renault au urcat cu 2,2%, la 64,35 euro.

În ceea ce privește estimările pentru 2015, Renault se așteaptă ca piața auto mondială să înregistreze o creștere modestă de 2% comparativ cu 2014. Europa va înregistra o creștere cuprinsă între 1 și 2%, iar piața franceză va rămâne stabilă.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică în PSD ar fi în desfășurare o „lovitură de palat”...

2 „Gaura neagră a lui Ciolacu”, subiectul unui nou articol... Cam picant...

3 VIDEO Răsturnare de situație în cazul doctoriței românce ucisă în Franța?

4 Decizie penibilă a justiției din Ro / Tânăra din Gorj, condamnată la închisoare cu executare pentru că a păcălit un italian că se mărită

5 Frate, cine e asta? / Ar fi intermediat șpaga în Dosarul ASSMB, consilieră a lui Vâlcov și chiriașă în patru case de vacanță din Tenerife, Mallorca, Ma…