Republica Cehă: Acuzat de răpire şi fraudă, premierul Babis subliniază că nu demisiona niciodată

Republica Cehă: Acuzat de răpire şi fraudă, premierul Babis subliniază că nu demisiona niciodată

Premierul ceh Andrej Babis a subliniat vineri că nu va demisiona "niciodată", ca răspuns la presiunile la care este supus în acest sens atât de colegi politicieni cât şi de opinia publică, pe fondul acuzaţiilor de răpire şi fraudă ce i-au fost aduse, relatează Reuters.

"Nu voi demisiona niciodată, niciodată. Să ţineţi cu toţii minte: niciodată", a scris Babis pe Facebook, după ce vineri câteva mii de cehi au ieşit în stradă la Praga pentru a protesta împotriva premierului.

Partidele de opoziţie au cerut un vot de neîncredere în cabinetul lui Babis, care ar putea avea loc vinerea viitoare, iar social-democraţii din CSSD, partener în coaliţia guvernamentală condusă de formaţiunea populistă a premierului, ANO (centru), a luat în calcul retragerea din coaliţie, după ce a apărut o înregistrare în care un fiu al prim-ministrului afirmă că tatăl său a încercat anul trecut să-l ascundă pentru a evita interogarea sa de către poliţie într-o anchetă privind una din firmele controlate de Babis.

Joi seara târziu, premierul ceh a obţinut sprijin din partea preşedintelui Milos Zeman, care a afirmat că se aşteaptă la calmarea spiritelor. Într-un interviu televizat, Zeman a asigurat că este dispus să-i dea lui Babis încă o şansă de a forma cabinetul, dacă acesta va fi obligat să demisioneze în urma posibilei moţiuni de cenzură.

Babis şi doi dintre copiii săi adulţi au fost inculpaţi anul trecut pentru fraudă cu fonduri europene în valoare de circa 2 miliarde de euro.

Om de afaceri miliardar, al doilea cel mai bogat din Republica Cehă, Babis a respins acuzaţiile că a încălcat legea. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 Revoltă în marina rusă? / Mai mulți marinari au trimis o scrisoare către Putin și Șoigu, refuzând să lupte în Ucraina