Republica Moldova: Igor Dodon îi invită la discuţii pe diplomaţii acreditaţi şi anunţă convocarea în regim de urgenţă a Consiliului Suprem de Securitate

Republica Moldova: Igor Dodon îi invită la discuţii pe diplomaţii acreditaţi şi anunţă convocarea în regim de urgenţă a Consiliului Suprem de Securitate

Modificarea componenţei Consiliului Suprem de Securitate şi convocarea în regim de urgenţă a acestuia, promulgarea legilor adoptate recent de către deputaţii Partidului Socialiştilor (PSRM) şi ai Blocului ACUM, precum şi lansarea discuţiilor în parlament privind stabilirea datei alegerilor locale sunt principalele obiective trasate de Preşedinţia Republicii Moldova pentru următoarele zile, informează Igor Dodon într-o postare pe Facebook, citată de Unimedia.md şi Radio Chişinău.

Toate aceste obiective prioritare au fost discutate în cadrul unei şedinţe de lucru pe care Igor Dodon a avut-o cu consilierii şi şefii de direcţii ai aparatului preşedinţiei.

De asemenea, Igor Dodon a mai anunţat că va invita luni corpul diplomatic acreditat în Republica Moldova la o discuţie cu privire la situaţia actuală din ţară.

"Am menţionat necesitatea actualizării componenţei Consiliului Suprem de Securitate şi convocării în regim de urgenţă a acestuia", notează Igor Dodon. "Am reiterat importanţa promulgării legilor adoptate recent de către noua majoritate parlamentară compusă din PSRM şi ACUM', subliniază Igor Dodon în postarea sa.

Parlamentul de la Chişinău rezultat în urma alegerilor legislative din 24 februarie s-a reunit sâmbătă după ce, în urma unor luni de negocieri politice, s-a reuşit formarea unei majorităţi între socialişti - câştigătorii alegerilor - şi blocul prooccidental ACUM, alianţa care a ieşit pe locul al treilea.

Duminică, Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte, iar premierul Pavel Filip a fost numit preşedinte interimar. De asemenea, Curtea Constituţională a emis o hotărâre prin care Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat, noi alegeri fiind programate în 6 septembrie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Care sunt cele două trasee pe unde ar intra Rusia în România în cazul unei invazii terestre / Ce spune raportul …

3 Două femei, una frumoasă, una...

4 Ioana Băsescu, cu un picior în pușcărie! / „Ea mi-a cerut să fac plăți nereale în campania din 2009”

5 De citit! / Valentin Naumescu: Rusia va pierde războiul din Ucraina