Republicanul Greg Gianforte a câștigat alegerile parțiale din Montana, dar el va fi judecat pentru că a agresat un ziarist

Republicanul Greg Gianforte a câștigat alegerile parțiale din Montana, dar el va fi judecat pentru că a agresat un ziarist

Republicanul Greg Gianforte a câștigat alegerile parțiale pentru Camera Reprezentanților desfășurate în statul Montana, președintele SUA, Donald Trump, salutând vineri o 'mare victorie', dar noul congresman trebuie să facă față unui proces în care este acuzat că a agresat un ziarist al publicației britanice The Guardian, relatează agențiile AFP și EFE.

Un prosper om de afaceri în statul Montana, Greg Gianforte a devenit membru al Congresului american cu 50,4% din voturi, în timp ce contracandidatul său, democratul Rob Quist, a obținut 48,3%.

'Mare victorie în Montana', a reacționat Donald Trump în fața presei la Taormina (Sicilia) înaintea începerii summitului G7.

Dar Greg Gianforte va trebui să facă față și unui proces, după ce miercuri seară l-a agresat pe jurnalistul publicației The Guardian, Ben Jacobs.

Într-un discurs susținut după anunțarea rezultatului scrutinului, noul congresman republican și-a cerut scuze în fața ziariștilor. 'Am greșit. Și am comis un act pe care nu-l pot repara (...) Nu ar fi trebuit să tratez un reporter în acel mod și îmi cer scuze', a spus Greg Gianforte.

Incidentul s-a produs după ce ziaristul i-a pus politicianului republican o întrebare despre sistemul de sănătate. 'Greg Gianforte m-a pus la pământ și mi-a spart ochelarii', a scris
Ben Jacobs pe Twitter, postând și o înregistrare audio în care pare să se audă vocea politicianului republican, acesta afirmând: 'Ultima dată când ați venit aici ați făcut același lucru. Plecați de aici!'.

Conform versiunii echipei lui Gianforte, jurnalistul 'a intrat în biroul lui fără permisiune, i-a pus agresiv un reportofon în față și a început să-l hărțuiască cu întrebări'.

În discursul în care și-a cerut scuze, noul ales republican a promis că 'va lucra împreună cu președintele Trump pentru a face America măreață din nou și în (statul) Montana'.

Un scrutin parțial pentru Congres se va desfășura și în statul Georgia pe 20 iunie, acolo de asemenea fiind așteptată o competiție strânsă între candidatul republican și cel democrat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!