Reuniunea trilaterală România-Bulgaria-Austria de la Viena, la care urma să participe Iohannis, anulată

Reuniunea trilaterală România-Bulgaria-Austria de la Viena, la care urma să participe Iohannis, anulată

Reuniunea trilaterală la nivel de şef de stat România-Bulgaria-Austria, la care urma să participe marţi, la Viena, preşedintele Klaus Iohannis, a fost anulată din motive obiective ce ţin de partea austriacă, la solicitarea acesteia, a informat, luni, Administraţia Prezidenţială.

Pe 24 octombrie, Administraţia Prezidenţială a anunţat participarea preşedintelui Iohannis la această reuniune, care urma să aibă loc în vederea asigurării continuităţii între cele trei preşedinţii ale Consiliului Uniunii Europene, dar şi pentru a transmite un mesaj comun cu privire la viitorul UE din partea celor trei şefi de stat.

Şeful statului român urma să aibă o întrevedere cu preşedintele federal al Republicii Austria, Alexander Van der Bellen, şi cu omologul bulgar, Rumen Radev.

România îşi va asuma, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019, Preşedinţia Consiliului UE. Acest mandat se asigură prin rotaţie între statele membre ale UE la fiecare şase luni. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…

5 „Începutul sfârșitului” / Fostul colonel FSB Igor Ghirkin, previziuni sumbre pentru trupele rusești de pe front