Rio de Janeiro: Sute de doze de vaccin anti-COVID ar putea fi aruncate după o pană de curent

Rio de Janeiro: Sute de doze de vaccin anti-COVID ar putea fi aruncate după o pană de curent

Sute de doze de vaccin anti-COVID-19 ar putea fi aruncate din cauza unei pene de curent care a afectat un spital din Rio de Janeiro, au declarat vineri pentru Reuters responsabili sanitari ai oraşului.

Până la 720 de doze de vaccin CoronaVac dezvoltat de Sinovac Biotech din China ar putea fi aruncate după ce o pană de curent la spitalul federal din cartierul Bonsucesso le-a lăsat păstrate la o temperatură nepotrivită.

Directorul spitalului a fost demis, potrivit ziarului oficial al guvernului, iar în prezent responsabilii sanitari verifică dacă vreuna din doze mai poate fi utilizată.

"Elaborăm o rezoluţie pentru a consolida regulile şi protocoalele", a declarat pentru Reuters secretarul pentru sănătate al statului Rio, Carlos Alberto Chaves.

Brazilia depinde în principal de CoronaVac pentru campania de vaccinare şi aşteaptă un transport de ingrediente active din China necesar pentru fabricarea şi distribuirea locală a dozelor de vaccin AstraZeneca.

Între timp, ţara a primit 2 milioane de doze de vaccin AstraZeneca gata de utilizare, insuficiente însă pentru a acoperi 1% din populaţia de 210 milioane de persoane a Braziliei.

Preşedintele Jair Bolsonaro, care susţine că nu se va vaccina anti-COVID-19, a promis joi că va inocula rapid toţi brazilienii, temperându-şi tonul după ce susţinerea sa a scăzut pe fondul unui al doilea val brutal de infecţii. AGERPRES/ (AS - autor: Ana Bîgu, editor: Codruţ Bălu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /