Rodrigo Duterte, ironizat pe internet din cauza ţinutei neglijente la o întâlnire oficială în Rusia

Rodrigo Duterte, ironizat pe internet din cauza ţinutei neglijente la o întâlnire oficială în Rusia

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte, aflat în vizită în Rusia, a fost joi ţinta ironiilor pe reţelele de socializare din cauza alurii sale neglijente, ceea ce l-a făcut pe purtătorul său de cuvânt să îi sară în apărare şi să laude "mirosul său proaspăt", comentează AFP.

În vârstă de 74 de ani, Rodrigo Duterte s-a întâlnit miercuri la Moscova cu premierul rus Dmitri Medvedev. În fotografiile oficiale de la strângerea de mâini, el a apărut uşor neîngrijit, cu cravată largă.

"A băut toată noapte sau cum?", s-a întrebat un internaut rus, într-un comentariu pe Twitter.

"Tocmai a ieşit dintr-un bar?", a comentat un altul.

Într-un comunicat, Salvador Panelo, purtătorul de cuvânt al lui Duterte, a ţinut să precizeze că preşedintele filipinez s-a desfăcut la cravată pentru că se simte "sufocat şi neconfortabil" când aceasta este prea strânsă.

El a precizat totodată că Rodrigo Duterte "este foarte atent la igienă" şi că "trupul său emană un miros proaspăt pe care îl constată oamenii care se află în apropierea sa".

Cunoscut pentru ţinutele sale neprotocolare, Duterte a afirmat deja că urăşte să poarte şosete şi că nu deţine costume. El mestecă gumă în public, făcând acest lucru inclusiv la o întâlnire cu preşedintele chinez Xi Jinping, spunând că asta îi mai reduce din durerile de spate.

El este recunoscut de asemenea pentru declaraţiile sale provocatoare şi pentru o politică sângeroasă anti-criminalitate.

Preşedintele filipinez efectuează o vizită oficială în Rusia, în cursul căreia are programată pentru joi o întâlnire cu preşedintele Vladimir Putin la Soci.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...