Roland Garros: Simona Halep, în turul doi după 6-2, 6-3 cu Jana Cepelova

Roland Garros: Simona Halep, în turul doi după 6-2, 6-3 cu Jana Cepelova

Simona Halep s-a calificat în 67 de minute în turul 2 al French Open, după 6-2, 6-3, cu Jana Cepelova. Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, marţi, cu scorul de 6-2, 6-3, pe Jana Cepelova, locul 89 WTA, în primul tur al French Open, al doilea Grand Slam al anului.

Din cauza întârzierii unor partide, întâlnirea Halep-Cepelova a fost mutată de pe arena centrală Philippe Chatrier pe terenul secund, Suzanne Lenglen. Cepelova a început meciul cu un ritm ridicat, cunoscând problemele româncei la glezna dreaptă. Jucătoarea din Slovacia a fost agresivă şi a jucat variat, cu mingi către laturile terenului şi cu lungime diferită, încercând să o forţeze pe adversară să se mişte cât mai mult. Din nefericire pentru Cepelova, Halep a acoperit bine terenul, a arătat o mobilitate aproape de maximum, iar loviturile ei au pus-o în dificultate pe sportiva slovacă. În plus, Cepelova a fost lipsită de precizie, probabil şi din cauza faptului că a încercat să pună în practică un plan care îi depăşeşte posibilităţile. Românca a părut că e bine din punct de vedere fizic, a jucat inteligent şi a trecut fără probleme în turul secund.

Halep a condus cu 1-0, după un ghem câştigat pe serviciul adversarei. Jucătoarea din Constanţa a apoi avut 40-0, dar a arătat singurele momente de nervozitate şi a cedat ghemul. Cepelova a condus cu 2-1, înainte de a pierde şapte ghemuri la rând. După cinci dintre acestea, setul I s-a încheiat cu 6-2, după aproape 30 de minute.

În setul secund, Halep şi-a mai pierdut din concentrare, după ce a condus cu 2-0. Cepelova a egalat la 2, după un break reuşit în ghemul al patrulea. Simona Halep a câştigat imediat pe serviciul rivalei, dar a fost din nou egalată. De la 3-3, românca nu a mai cedat niciun ghem şi setul secund a trecut şi el pe tabelă în dreptul Simonei Halep, cu 6-3, după o oră şi şapte minute de la start.

În faza următoare, Simona Halep va evolua cu germana Tatjana Maria, locul 102 WTA. Jucătoarea de 29 de ani are 2-0 în partidele cu sportiva din România, dar ambele meciuri au avut loc în 2009. 

Calificarea în turul al doilea al turneului de la Roland Garros este recompensată cu 60.000 de euro şi 70 de puncte WTA.

Anul trecut, Halep a ajuns în optimi la French Open.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

2 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

3 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

4 Rusia este pe cale să sufere o mare înfrângere în „buzunarul” Lyman. Panică în rândul bloggerilor și corespondenților militari ruși

5 Spovedania unui rus care a supraviețuit în Ucraina: „Mi-am dat seama că noi suntem fasciștii. Toți noii recruți vor muri acolo”