RoMAFIA! Procurorii DNA, înlocuiți cu slugile PSD în procesele în care sunt judecați magistrați. Cele mai cunoscute dosare: Ghiță, Bica și Hrebenciuc

RoMAFIA! Procurorii DNA, înlocuiți cu slugile PSD în procesele în care sunt judecați magistrați. Cele mai cunoscute dosare: Ghiță, Bica și Hrebenciuc

Procurorii DNA, înlocuiți cu slugile PSD în procesele în care sunt judecați magistrați. Cele mai cunoscute dosare: Ghiță, Bica și Hrebenciuc. Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la Inalta Curte a decis ca in dosarele instrumentate de DNA, in care sunt trimisi in judecata magistrati, sa nu mai intre in sala de judecata un procuror DNA, dezvăluie Ziare.com.

De la caz la caz, in aceste dosare vor intra procurori din cadrul parchetului de pe langa instanta investita cu judecarea cauzei. Investirea instantelor cu judecarea unui dosar se face in functie de calitatea persoanelor inculpate sau infractiunea judecata. In functie de aceste date, cazurile pot ajunge la judecatorii, tribunale, curti de apel sau Inalta Curte.

Decizia luata de Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept poate fi considerata inedita, in contextul in care era solicitat sa lamureasca ce procurori de sedinta vor intra in salile de judecata, intr-un dosar instrumentat de DNA in care apare un magistrat - un procuror de la DNA sau de la nou creata Sectie de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ)?

Cazurile celebre

Cele mai cunoscute astfel de cazuri sunt pe rolul Inaltei Curti. In aceste procese, procurorul DNA urmeaza sa fie inlocuit cu un procuror de la Parchetul General.

- Alina Bica, fost procuror-sef DIICOT - caz aflat in faza de contestatie in anulare;

- Sebastian Ghita,fost deputat PSD - cazul in care sunt judecati fostii sefi ai parchetului din Prahova, procurorii Liviu Tudose si Aurelian Mihaila;

- Catalin Ceort, procuror de la Parchetul General si fost director la Institutul National de Expertize Criminalistice.

- Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam si Tudor Chiuariu, fosti parlamentari. In acest dosar sunt judecati doi magistrati de la Tribunalele Covasna si Brasov, Lorand Ordog si Roxana Adam, sotia lui Ioan Adam.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat