Roman: Am propus convocarea unei sesiuni extraordinare pentru votarea proiectului privind tăierea pensiilor speciale

Roman: Am propus convocarea unei sesiuni extraordinare pentru votarea proiectului privind tăierea pensiilor speciale

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, propune convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru votarea proiectului privind tăierea pensiilor speciale.

"În calitate de lider al deputaţilor PNL, am propus colegilor mei să solicităm convocarea unei sesiuni extraordinare în care să supunem votului proiectul de lege al PNL privind tăierea pensiilor speciale. Din economia rezultată din tăierea pensiilor speciale, guvernul ar avea resursele financiare necesare pentru plata alocaţiilor majorate, în urma votului de la sfârşitul lunii decembrie, din Parlament. Tot în decembrie, Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a dat un raport de adoptare a proiectului PNL care prevede tăierea pensiilor speciale pentru parlamentari, magistraţi, personal aeronautic, diplomaţi, funcţionari ai Curţii de conturi etc. Proiectul de lege al PNL alocă pensii de serviciu doar pentru militari şi poliţişti. În mod surprinzător, raportul de adoptare nu a fost 'ridicat' pe site-ul Comisiei de muncă şi nici nu a fost trimis plenului, astfel încât el nu a putut fi supus votului în ultima săptămână din sesiunea parlamentară. Urgenţa adoptării acestui proiect de lege este determinată de necesitatea finanţării legii adoptată de Parlament, privind dublarea alocaţiilor pentru copii", a scris Roman, joi, pe Facebook.


El a cerut PSD şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, să voteze proiectul privind tăierea pensiilor speciale în sesiune extraordinară.

"Solicităm PSD şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, să rupă frăţia cu pensiile speciale şi să votam proiectul de lege al PNL în sesiune extraordinară. În acest fel, PSD poate dovedi că nu a votat creşterea alocaţiilor doar în interes electoral, după ce anul trecut a votat împotriva demersului PNL. De la 1 ianuarie, alocaţiile copiilor au crescut cu 100% din rata inflaţiei, urmare a unei legi iniţiată de PNL. Aşadar alegeţi domnilor pesedişti: ori pensii speciale, ori alocaţii pentru copii!", a mai scris deputatul PNL. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro