România câștigă Trofeul Carpați după o victorie dramatică în fața Spaniei

România câștigă Trofeul Carpați după o victorie dramatică în fața Spaniei

Prestația naționalei de handbal feminin a României ne dă speranțe înaintea începerii Euro 2022 din noiembrie. Portărița Iulia Dumanska (26 de ani) și Sorina Grozav (23 de ani) au jucat fenomenal.

Iulia Dumnaska a strălucit în meciul cu Spania. Foto: Sportpictures.eu

Naționala de handbal feminin a României a învins Spania, scor 25-23, și a câștigat ediția din 2022 a Trofeului Carpați. După un prim meci modest, 32-32 contra Austriei, fostul antrenor al lui ȚSKA Moscova a reglat mecanismul defensiv. A urmat o victorie convingătoare cu Serbia, scor 26-20, iar astăzi, contra Spaniei, „tricolorele” au profitat de paradele Iuliei Dumanska.

În ceea ce privește evoluția tricolorelor din meciul de azi este de remarcat portărița celor de la Gloria Bistrița și a naționale României, care a fost de netrecut în prima repriză. Cele 9 parade au ținut reprezentativa iberică la doar 10 goluri în primele 30 de minute. Din păcate, nici ofensiva noastră nu a impresionat. Neagu a înscris un singur gol în prima parte, extremele au fost găsite rar, dar reușitele Crinei Pintea au fost suficiente pentru un avantaj fragil, 11-10.

Atacul nu a fost strălucitor nici după reluarea partidei. Cu Neagu pe bancă, s-a mers cap la cap. În ultimul sfert de oră, la rampă au ieșit Bianca Bazaliu și Sorina Grozav.

Reprezentantele noii generații au luat jocul pe cont propriu, au aruncat din toate pozițiile și au adus o victorie aproape la limită. Rapidista Grozav a semnat 5 reușite în ultimele 5 minute și ne-a adus în avantaj, scor 24-23, moment în care Dumanska a avut o nouă intervenție miraculoasă , care a făcut ca Trofeul Carpați să rămână acasă. Grozav a mai punctat o dată, pe contraatac, stabilind scorul final.

România, pregătiri pentru Euro 2022

Cristina Neagu și compania pregătesc Campionatul European programat între 4 și 20 noiembrie în Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru.

„Tricolorele” fac parte din grupa C, alături de Franța, Olanda și Macedonia de Nord. Primele 3 clasate avansează în faza grupelor principale.

Programul și rezultatele ediției 2022 de la Trofeul Carpați

Serbia - Spania 30-28

România - Austria 32-32

Austria - Spania 27-32

România - Serbia 26-20

Serbia - Austria 30-29

România - Spania 25-23

Lotul naționalei României pentru Trofeul Carpați:

Portari: Diana Ciucă (CS Rapid Bucureşti), Iuliya Dumanska (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea)

Extreme dreapta: Alexandra Badea (CS Rapid Bucureşti), Sonia Seraficeanu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud)

Interi dreapta: Daria Bucur (SCM Râmnicu Vâlcea), Andra Moroianu (Gloria Buzău)

Centri: Eliza Buceschi (CS Rapid), Bianca Harabagiu (Gloria Buzău), Laura Pristăviţa (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Mădălina Zamfirescu (Gloria Buzău)

Interi stânga: Bianca Bazaliu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Sorina Grozav (CS Rapid), Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Anca Miţicuş (fostă Polocoşer) (CS Minaur Baia Mare)

Extreme stânga: Nicoleta Dincă (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Alexandra Dindiligan (CSM Bucureşti), Corina Lupei (SCM Râmnicu Vâlcea)

Pivoţi: Lorena Ostase (CS Rapid), Crina Pintea (CSM Bucureşti), Andreea Ţârle (CS Minaur Baia Mare)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa