România e în semifinalele Rugby Europe Championship. Miza următoarei partide, cu Portugalia

România e în semifinalele Rugby Europe Championship. Miza următoarei partide, cu Portugalia

Naţionala României s-a calificat în semifinalele Rugby Europe Championship 2023, după ce a învins Belgia, cu scorul de 56-5 (21-5), pe Stadionul „Nelson Mandela“ din Bruxelles.

Românii s-au impus la scor în Belgia. Foto Sportpictures

Reprezentativa noastră este pe locul 2 în Grupa B a competiţiei, la egalitate de puncte cu Portugalia. „Stejarii“ au fost net superiori adversarilor, reuşind opt eseuri, prin Taylor Gontineac (14, 44, 47), Alexandru Savin (34), Ovidiu Cojocaru (56), Cristi Chirică (63) şi Jason Tomane (80+5), plus un eseu de penalizare (9). Toate încercările au fost transformate de Ionel Melinte.

În meciul său de debut în Rugby Europe Championship 2023, naţionala României a învins în urmă cu o săptămână echipa Poloniei, cu 67-27, pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf din Bucureşti.

Pe locul doi în grupă

Portugalia e lider în Grupa B, cu 10 puncte (+99), urmată de România, 10 puncte (+91), Belgia, 0 puncte, Polonia, 0 puncte. Georgia conduce în Grupa A, cu 10 puncte, urmată de Spania, 4 puncte, Olanda, 0 puncte, Germania, 0 puncte.

Pentru România urmează, la finalul săptămânii, confruntarea cu Portugalia (la Lisabona). Meciul are ca miză câştigarea grupei şi evitarea în semifinale a Georgiei, cea mai puternică formație din eșalonul doi de pe continent.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”