România, pe podiumul mondial: Bilanț fantastic pentru lotul de Culturism și Fitness într-o competiție cu 102 țări FOTO VIDEO

România, pe podiumul mondial: Bilanț fantastic pentru lotul de Culturism și Fitness într-o competiție cu 102 țări FOTO VIDEO

România are foarte multe sporturi în care, cândva, a fost o forță la nivel mondial pentru ca acum să fie foarte departe de elită. Handbalul masculin, gimnastica și chiar fotbalul sunt doar câteva exemple în acest sens.

În acest peisaj trist, avem, totuși, și excepții fericite de la regulă. Pentru că sunt și discipline în care ne aflăm pe un trend ascendent. Rezultatele obținute de Federația de Culturism și Fitness (FRCF) în ultimii ani sunt o dovadă că, dacă există un management bun, vor veni și rezultatele.

Albert Mufturel, locul 1, și Marcel Manea, locul 3, la categoria Masters Men Bodybuilding

Acum, la Mondialele de la Santa Susana (Spania), între 1-5 noiembrie, medaliile au curs pentru delegația tricoloră, formată din peste 60 de sportivi. Potrivit rezultatelor finale, afișate de Federația Internațională de Culturism și Fitness (IFBB), 57 de sportivi români s-au calificat în finale, obținându-se un număr de 32 medalii. Bilanțul tricolorilor: 14 aur, 7 argint și 11 bronz. Totodată, s-au obținut 11 locuri IV, 8 locuri V și 5 locuri VI.

ȘI coloșii plâng uneori. FOTOGRAFII: Federația Română de Culturism și Fitness / Ciprian Fărcaș

ȘI coloșii plâng uneori. FOTOGRAFII: Federația Română de Culturism și Fitness / Ciprian Fărcaș

După ce s-a tras linie la Santa Susana (Spania), România a obținut locul 3 în clasamentul pe națiuni, după cum se poate vedea din tabelul alăturat. La această ediție a Mondialelor au participat 102 țări și peste 2.500 de sportivi.

Mondialele de Culturism și Fitness, Top 5

1. Slovacia 458 de puncte

2. Spania 356p

3. România 354p

4. Ucraina 341p

5. Cehia 290p

ROMÂNII ÎN ACȚIUNE LA MONDIALUL DE CULTURISM ȘI FITNESS

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat