România poate deveni un centru important la nivel european pentru turismul dentar, datorită preţurilor mici (analiză)

România poate deveni un centru important la nivel european pentru turismul dentar, datorită preţurilor mici (analiză)

România începe să-şi dobândească statutul de lider european privind turismul stomatologic, în condiţiile în care un tratament dentar în România este mai ieftin cu până la 70% faţă de vestul Europei, potrivit unui comunicat al unei companii de profil, remis, joi, AGERPRES.

Dacă Austria şi-a consolidat poziţia de lider privind tratamentul imuno-oncologic, Turcia - pentru turismul medical în domeniul oncologiei şi al chirurgiei estetice, Grecia pentru fertilizare in vitro, România începe să-şi dobândească statutul de lider european privind turismul stomatologic.

Potrivit unei analize realizate de TripnHeal.com, o companie care sprijină turismul stomatologic în România, o pondere de 10-15% din totalul pacienţilor unui cabinet stomatologic cu tradiţie în ţara noastră este reprezentată de turiştii străini veniţi special pentru tratament.

În acest sens, datorită calităţii serviciilor şi a preţurilor scăzute, mult sub piaţa din vestul Europei, ţara noastră primeşte anual clienţi din Spania şi Italia, iar de curând din Regatul Unit.

"Cheltuielile pacienţilor străini la noi în ţară variază de la aproximativ 1.000 de euro până la 20.000 de euro per pacient, iar media este cuprinsă între 4.000 şi 5.000 de euro per pacient. România începe să concureze din ce în ce mai serios cu alte ţări europene cu tradiţie în turismul dentar, datorită preţurilor scăzute şi a calităţii serviciilor. Spre exemplu, în Italia, pacienţii pot cheltui 40.000 de euro pentru o lucrare dentară complicată, iar aceeaşi lucrare, folosind aceleaşi ustensile de lucru şi cu specialişti la fel de bine pregătiţi, costurile pot ajunge până la 11.000 de euro. În majoritatea cazurilor, preţurile în România sunt mai ieftine cu aproximativ 50-70% faţă de serviciile stomatologice din Europa de Vest", declară Ovidiu Paşca, CEO www.tripnheal.com, citat în comunicat.

Totodată, specialistul afirmă că, în vestul Europei, stomatologia nu este acoperită de asigurările standard de sănătate, iar un implant dentar costă, de exemplu, în Elveţia, 2.500 euro, în vreme ce în România preţul este maximum 700 de euro.

Perioada în care turismul dentar este la mare căutare în ţara noastră este vara, în special în lunile iulie şi august. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /