România, te iubesc: Doi dinamoviști au primit cetățenie română. Ce nume și-au ales

România, te iubesc: Doi dinamoviști au primit cetățenie română. Ce nume și-au ales

Când asculți cum unii români vorbesc despre țara lor, ai impresia că aici e iadul de pe pământ, numai cu probleme și dezavantaje. În realitate însă, România e o țară în care se poate trăi foarte bine.

Saeid Heidarirad și Ante Kuduz sunt de acum eligibili și pentru naționala României. FOTO: CS Dinamo

Din fericire, această mentalitate, de a vedea numai jumătatea goală a paharului, nu prea există în rândul străinilor care vin în România. Iar asta se reflectă, în primul rând, în discursul unor sportivi care ajung la diferite formații din țară. Cu foarte mici excepții, ei vorbesc frumos despre România. Nu doar cât timp sunt aici, dar și după ce viața profesională îi duce în alte țări.

Mai mult, în ultimii ani, mulți sportivi străini chiar și-au dorit să obțină cetățenia română. Și au făcut demersurile necesare, în acest sens. Ultimii doi care tocmai au devenit români cu acte în regulă sunt handbaliștii dinamoviști, Ante Kuduz (Croația) și Saeid Heidarirad (Iran).

Potrivit CS Dinamo, ei au depus jurământul și au primit Certificatele de cetățenie. Ante și Saeid au depus jurământul în cadrul unei ceremonii oficiate de Gabriela Lenghel, președintele Agenției Naționale pentru Cetățenie. De acum înainte, ei vor juca din postura de handbaliști români.

Așa cum se obișnuiește, ei și-au ales câte un nume românesc (neoficial): Saeid e Andrei, iar Ante e Vasile!

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...