Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

România TV îşi modifică din nou acţionariatul: managerul Catrinel Gheorghe va deveni proprietar

România TV vrea să îşi modifice din nou acţionariatul oficial, unicul asociat al televiziunii de ştiri urmând să devină Catrinel Gheorghe, manager al acestui post TV, care este însă controlat de deputatul Sebastian Ghiţă.

România TV îşi modifică din nou acţionariatul: managerul Catrinel Gheorghe va deveni proprietar (Imagine: Shutterstock)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) urmează să analizeze situaţia modificării acţionariatului România TV în şedinţa de joi.

În prezent, asociatul principal al societăţii Ridzone Computers SRL, care deţine licenţa audiovizuală a televiziunii de ştiri România TV, este Catrinel Maria Gheorghe - 96%, în timp ce Radu Tronaru deţine 4% din părţile sociale.

Ridzone Computers SRL a solicitat însă CNA acordul prealabil pentru modificarea acţionariatului societăţii, în sensul în care Catrinel Gheorghe va fi asociatul unic al România TV, potrivit unor documente obţinute de MEDIAFAX.

Operaţiunea are loc la doar trei luni după ce televiziunea şi-a modificat din nou acţionariatul. Pe 10 noiembrie 2015, Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat modificarea oficială a acţionariatului România TV, principalul asociat al televiziunii de ştiri devenind atunci Catrinel Gheorghe, manager al acestui post TV.

Până atunci, Radu Tronaru, un alt apropiat al deputatului Sebastian Ghiță, era acţionarul România TV, în nume personal şi prin societatea RTV Satellite Net SRL.

La momentul respectiv, reprezentanţii Ridzone Computers SRL au transmis CNA că fac demersuri pentru modificarea acţionariatului România TV deoarece sunt în negocieri cu un grup european de media, a cărui denumire nu a fost însă precizată.

Societatea Ridzone Computers SRL ar fi însă controlată de deputatul Sebastian Ghiţă, potrivit informaţiilor apărute într-o serie de documente ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Ploieşti, care fac parte dintr-un dosar în care este cercetat în prezent Ghiţă.

Pe de altă parte, Catrinel Gheorghe este în prezent manager al România TV, ea conducând televiziunea împreună cu Alexandru Iacobescu, care este director general al postului TV, potrivit site-ului romaniatv.net.

Catrinel Gheorghe lucrează de mai mulţi ani cu actuala echipă a România TV şi ar fi lucrat şi la societatea 360 Revolution SRL, potrivit unor relatări din presa din Ploieşti. 360 Revolution este o companie specializată în organizarea de evenimente şi închirieri de echipamente, care, potrivit DNA Ploieşti, ar fi controlată tot de Sebastian Ghiţă.

România TV, cu sediul central în Bucureşti, s-a lansat în anul 2011, după ce o parte din echipa Realitatea TV a părăsit această televiziune de ştiri deţinută de societatea Realitatea Media SA şi care pentru o perioadă l-a avut ca manager pe Sebastian Ghiţă.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO N-au avut curaj! Kovesi a ieșit de la audieri! Declarații INCENDIARE despre Ghiță!

2 Gelu Diaconu, fostul șef al Fiscului: „Ca cetățen a cărui viață și carieră au fost distruse de DNA condusă de …

3 VIDEO Dragnea, atac josnic la un jurnalist ProTV! Dementule, de ce nu te internezi la Bălăceanca dacă tot ai o…

4 BRRR! Liviu Avram / Lipiți această poză de ceea ce se întâmplă cu Kovesi și veți înțelege multe! Detalii care d…

5 ULTIMA ORĂ Ministerul justiției a trimis la CSM proiectul de OUG privind desemnarea procurorului european din …

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor