Românii pot economisi până la 56% din preţul biletului de avion rezervând cu 69 de zile înainte de plecare (studiu)

Românii pot economisi până la 56% din preţul biletului de avion rezervând cu 69 de zile înainte de plecare (studiu)

Românii pot economisi până la 56% din preţul biletului de avion rezervând cu 69 de zile înainte de plecarea către destinaţii europene şi aproape 38% dacă îşi rezervă zborul către destinaţii mondiale cu 139 de zile în avans, arată datele celui de-al cincilea Studiu Anual de Zboruri, remis vineri AGERPRES.

Rezervarea făcută în avans nu este singura metodă pentru a economisi bani atunci când călătorii achiziţionează bilete de avion. În cazul zborurilor din România către destinaţii europene, duminica este cea mai ieftină zi de plecare, cu un cost cu 9% mai mic la zboruri decât cele de sâmbătă (cea mai scumpă zi a săptămânii), conform studiului realizat de motorul de căutare gratuit pentru călătorii momondo.ro. Românii care plănuiesc vacanţe în destinaţii mai îndepărtate pot economisi până la 9% călătorind duminica (504 euro), în locul zilei de vineri. Costul mediu pentru un bilet de avion în afara Europei achiziţionat vineri este de 576 de euro.

Cei care urmăresc să facă economii la biletele de avion ar trebui, de asemenea, să ia în considerare momentul zilei. Călătora în destinaţii europene la orele după-amiezii (14:00 pm - 18:00 pm) poate determina economii de până la 19%, comparativ cu zborurile de la prânz (12:00 pm - 14:00 pm), care au un cost mediu de 138 de euro. În cazul destinaţiilor din afara continentului, zborurile de seară (10:00 pm - 4:00 am), cu un cost mediu de 505 euro, sunt cele mai ieftine, determinând economii de până la 12% faţă de zborurile la prânz, care costă aproximativ 575 de euro.

"Momentul în care găseşti cele mai bune oferte de călătorie către o destinaţie pe care îţi doreşti să o vizitezi îţi dă un sentiment de satisfacţie. Totuşi, nu este de mirare că cele mai bune momente pentru a rezerva şi a călători depind de destinaţia finală. De exemplu, pentru zborurile către Roma cu plecare din Bucureşti, călătorii pot economisi aproximativ 36% dacă rezervă biletele de avion cu 60 de zile în avans', a precizat Mircea Giurcă, reprezentantul motorului de căutare pentru călătorii.

Indiferent dacă este vorba de o escapadă de weekend sau de concediul de vara viitoare, Studiul Anual de Zboruri oferă românilor recomandări cheie pentru a găsi cele mai ieftine zboruri pentru următoarea lor călătorie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /