Românii revin din minivacanța de 1 Mai. Recomandările poliţiştilor pentru șoferi

Românii revin din minivacanța de 1 Mai. Recomandările poliţiştilor pentru șoferi

Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la trafic, semnalizând orice intenţie de schimbare a benzii de circulaţie sau a direcţiei, după o asigurare corespunzătoare.

Este aglomerație pe autostrada A2

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto să-şi planifice cu mare atenţie revenirea din minivacanţa de 1 Mai dinspre litoralul Mării Negre către Capitală, având în vedere că este de aşteptat ca pe autostrada A2 să se înregistreze valori intense de trafic, luând în considerare numărul mare de turişti aflaţi în ultimele zile în staţiuni.

Pentru evitarea timpilor de aşteptare în coloane, şoferii pot opta pentru rute alternative la autostrada A2, respectiv:

- DN 2A Constanţa - Hârşova - Slobozia - Urziceni - DN 2 - Bucureşti;

- A2 - Feteşti sau Drajna - DN 3A - Lehliu-Gară - DN 3 - Fundulea - Bucureşti;

- DN 3 Constanţa - Murfatlar - Adamclisi - Ostrov (traversare cu bacul) - Călăraşi - DN 21 Călăraşi - Drajna - A2 Drajna - Bucureşti (sau din municipiul Călăraşi - DN 3 - Lehliu-Gară - Fundulea - Bucureşti).

În funcţie de evoluţia valorilor de trafic, există posibilitatea ca poliţiştii rutieri să ia măsura devierii circulaţiei pentru anumite intervale orare şi pe unele tronsoane kilometrice de pe autostrada A2 către aceste artere rutiere alternative, scrie Agerpres.

În a doua parte a zilei de luni, când valorile de trafic vor fi în creştere pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, poliţiştii rutieri pot devia circulaţia sau pot impune restricţii de circulaţie şi pe sensul către litoral, astfel că se recomandă şoferilor să ia în considerare rute ocolitoare pentru a reduce timpul petrecut în trafic şi a ajunge în siguranţă la destinaţie.

Circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă luni pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, pe DN 7 Piteşti - Râmnicu Vâlcea - Veştem şi pe DN 39 Agigea - Mangalia. Restricţiile se aplică astăzi, între orele 06.00 - 22.00.

Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la trafic, semnalizând orice intenţie de schimbare a benzii de circulaţie sau a direcţiei, după o asigurare corespunzătoare. De asemenea, şoferii trebuie să evite depăşirile riscante şi să crească distanţa de siguranţă între vehicule.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”