Rudy Giuliani merge să se predea autorităților judiciare în cazul de subversiune electorală a lui Donald Trump

Rudy Giuliani merge să se predea autorităților judiciare în cazul de subversiune electorală a lui Donald Trump

Rudy Giuliani, care a fost avocatul personal al lui Donald Trump, a declarat că se deplasează miercuri în statul Georgia pentru a se preda în legătură cu acuzațiile penale din partea statului pe care a încercat să le anuleze în urma pierderii alegerilor din 2020 de către fostul președinte american.

Rudy Giuliani, fost avocat al lui Donald Trump

Alți șase coacuzați ai lui Trump în procesul penal intentat de procurorul districtual din comitatul Fulton, Fani Willis, care îl acuză pe acesta și pe asociații săi că au încercat să anuleze pierderea alegerilor din 2020 în Georgia, s-au predat deja la o închisoare din Atlanta, potrivit înregistrărilor din comitat, scrie reuters.com.

Vorbind la New York, Giuliani a negat că ar fi comis vreo infracțiune și i-a luat apărarea lui Trump.

"Mă duc în Georgia și mă simt foarte, foarte bine în această privință, deoarece simt că apăr drepturile tuturor americanilor", a declarat Giuliani, fost procuror federal și primar al orașului New York, în fața reporterilor. "Eu spun adevărul, ei mint".

Trump, favorit pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidențiale pentru a-l înfrunta pe președintele democrat Joe Biden în alegerile din 2024, urma să se predea joi pentru a se confrunta cu a patra sa acuzație penală din acest an. Ceilalți 11 coinculpați menționați în actul de acuzare din Georgia au termen până vineri să se predea.

Trump a calificat cele patru acuzații ca fiind motivate politic.

Giuliani a jucat un rol public proeminent în eforturile campaniei lui Trump de a promova afirmații false de fraudă generalizată în alegerile din 2020.

În Georgia, Giuliani a fost acuzat că a făcut numeroase declarații false despre frauda electorală, inclusiv în fața oficialilor din alte state, precum Arizona și Pennsylvania, într-o încercare eșuată de a-i convinge să aprobe o listă alternativă de electori în cadrul certificării oficiale de către Congres a rezultatelor alegerilor pentru a-l menține pe Trump la putere.

Giuliani și alți aliați ai lui Trump au fost, de asemenea, acuzați că au făcut declarații false parlamentarilor din Georgia cu privire la alegeri.

Avocatul campaniei lui Trump, Kenneth Chesebro, pus sub acuzare pentru că ar fi ajutat la conceperea unui plan de a prezenta liste false de electori pentru Trump pentru a obstrucționa certificarea Congresului, s-a predat miercuri la biroul șerifului din comitatul Fulton, potrivit înregistrărilor din închisoare.

Ray Smith, un avocat care l-a reprezentat anterior pe Trump în Georgia, s-a predat, de asemenea, miercuri.

Marți, fostul avocat al lui Trump, John Eastman, și observatorul republican de sondaje Scott Hall s-au predat, în timp ce foștii lideri ai Partidului Republican din Georgia - Cathy Latham și David Shafer - au fost înregistrați peste noapte, potrivit închisorii.

Shafer, fostul șef de cabinet al lui Trump la Casa Albă, Mark Meadows, și fostul oficial al Departamentului de Justiție Jeffrey Clark au depus petiții pentru ca dosarele lor să fie mutate la o instanță federală.

Trump a pledat nevinovat la două seturi de acuzații penale federale aduse de Jack Smith, un consilier special numit de procurorul general al SUA numit de Biden, Merrick Garland, privind eforturile de anulare a pierderii alegerilor din 2020 și deținerea de documente clasificate după ce a părăsit funcția. Trump a pledat, de asemenea, nevinovat într-un caz din Manhattan privind banii de tăinuire plătiți înainte de alegerile din 2016 unei vedete porno.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?