Rugby: CM 2023 din Franţa se va deschide cu meciul dintre echipa gazdă şi Noua Zeelandă

Rugby: CM 2023 din Franţa se va deschide cu meciul dintre echipa gazdă şi Noua Zeelandă

Cupa Mondială de rugby din 2023, ce va fi găzduită de Franţa, se va deschide pe data de 8 septembrie, pe Stade de France din Saint-Denis, cu un duel de excepţie, între naţionala gazdă şi Noua Zeelandă, au declarat vineri organizatorii, scrie EFE.

Conform sursei, selecţionerul Franţei, Fabien Galthie, a afirmat că este încântat de acest meci deoarece dorea ca elevii săi să înceapă ''în forţă'' Mondialul.

Finala va avea loc pe 28 octombrie, tot pe Stade de France, după ce Federaţia internaţională (World Rugby) a impus o pauză mai lungă între meciuri, minimum cinci zile, ceea ce a condus la prelungirea cu o săptămână a turneului.

Franţa şi Noua Zeelandă fac parte din grupa A la acest turneu final, alături de Italia şi alte două naţionale, din Africa şi America, ce vor fi cunoscute în urma meciurilor de calificare.

În cazul în care selecţionata României va accede la CM 2023, şi în funcţie de modul în care se va califica, ar putea face parte din grupa B, alături de Africa de Sud (campioana mondială en titre), Irlanda, Scoţia şi o naţională din Asia sau Pacific 1, ori din grupa C, alături de Ţara Galilor, Australia, Fiji şi o altă naţională europeană. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...