Rugby: Proiectul Cupei Mondiale a cluburilor, amânat până în 2024 (presă)

Rugby: Proiectul Cupei Mondiale a cluburilor, amânat până în 2024 (presă)

Proiectul Cupei Mondiale a cluburilor de rugby, a cărei primă ediţie urma să aibă loc iniţial în 2022, nu va putea fi lansat mai devreme de 2024, anunţă mass-media franceză.

World Rugby, instanţa conducătoare a sportului cu balonul oval, şi celelalte părţi interesate nu au reuşit să ajungă la un acord, iar actualul context sanitar legat de pandemia de coronavirus a contribuit la încetinirea acestui proiect, conform RMC Sport.

Federaţia internaţională de rugby spera să lanseze anul viitor o competiţie în care să se înfrunte cele mai echipe de club din Emisfera nordică şi Emisfera sudică.

Ideea unui Mondial al cluburilor de rugby pare atrăgătoare pe hârtie, însă rămân multe necunoscute pentru moment, atât în privinţa formulei de desfăşurare, cât şi a numărului de participante.

Turneul ar urma să fie lansat acum în 2024, în Emisfera nordică, pentru se profita în special de elanul generat de Cupa Mondială din 2023 din Franţa. Această amânare urmează să fie oficializată în zilele următoare, adaugă sursa citată.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Un fost atașat militar rus s-a dus la Deveselu ca turist. A pretins că se roagă la o biserică