Rusia a instalat noi sisteme de război electronic de tipul "Samarkand" în Kaliningrad şi în Belarus

Rusia a instalat noi sisteme de război electronic de tipul "Samarkand" în Kaliningrad şi în Belarus

Ministerul Apărării rus a amplasat cele mai noi echipamente de luptă electronică ''Samarkand'' în regiunea Kaliningrad şi în alte direcţii strategice, inclusiv în Belarus, rezultă din datele de pe portalul de achiziţii publice, potrivit agenţiei de presă Interfax şi publicaţiei Vzgliad.

Astfel de capabilităţi au fost instalate de asemenea în regiunile Moscovei şi Nijni Novgorod, în ţinuturile Krasnodar şi Primorie, în Regiunea autonomă evreiască şi în Arhanghelsk.

Conform Interfax, au fost instalate 13 sisteme moderne de război electronic - Samarkand-U, Samarkand SU-PRD-K2 şi Samarkand PU-PRD-D.

Anul trecut, sisteme de război electronic de nouă generaţie "Svet" şi "Samarkand" au intrat în dotarea Flotei ruse a Nordului.

Armata rusă nu a dezvăluit niciodată în mod oficial domeniul de aplicare al acestor complexe şi caracteristicile sale, notează publicaţia rusă Vzgliad.

Referindu-se la imagini din satelit, canalul de televiziune american CNN informase anterior că în enclava Kaliningrad - situată între Polonia şi Lituania, ţări membre UE şi NATO - au fost modernizate şi construite noi buncăre pentru depozitarea de arme nucleare.

Vzgliad, o publicaţie online apropiată Kremlinului, aminteşte în acest context o recentă apreciere a site-ului american National Interest, potrivit cărui "înarmarea până în dinţi a enclavei Kaliningrad" ar fi cel mai rău coşmar al NATO. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”