Rusia a prezentat un câine-robot de luptă care poartă un lansator de rachete antitanc VIDEO

Rusia a prezentat un câine-robot de luptă care poartă un lansator de rachete antitanc VIDEO

Sistemul a fost prezentat în timpul Forumului internaţional tehnico-militar „Army-2022”, care a început la 15 august, potrivit Defence Post.

O înregistrare video prezentată de compania de stat RIA Novosti arată robotul cu patru picioare, înfăşurat într-o pânză neagră, care îşi etalează mişcările pe podeaua unei săli de conferinţe.

Robotul îşi demonstrează capacitatea de a se apleca, de a se întoarce, de a se deplasa înainte şi înapoi şi de a se culca, dar nu a existat nicio demonstraţie de armament.

Potrivit RIA Novosti, platforma a luat naştere din sistemul robotic M-81 dezvoltat de firma rusă de inginerie JSC Intellect Machine.

Se pare că poate îndeplini o varietate de misiuni militare, inclusiv desemnarea ţintelor, infiltrarea în instalaţiile inamice, recunoaşterea şi transportul de arme şi muniţii.

Dezvoltarea bionicii

RIA Novosti a explicat că M-81 a fost dezvoltat cu ajutorul bionicii, replicând principiile, structurile şi caracteristicile sistemelor bionice.

În acest caz, dezvoltatorii au replicat biomecanica unui câine pentru a dezvolta o platformă militară.

Cu toate acestea, unele rapoarte susţin că rama generală a robotului, forma şi amplasarea senzorilor optici seamănă izbitor de mult cu robotul Go1 fabricat în China.

Sistemul robotic Go1 este vândut în prezent la preţul de 2.700 de dolari pe site-ul Unitree Robotics şi 420 de dolari pe AliExpress.

Dacă acest lucru este adevărat, ar însemna că sistemul nu a fost proiectat de un producător rus şi nu este „de niciun fel de calitate militară”.

JSC Intellect Machine nu a emis încă o declaraţie cu privire la presupusele asemănări dintre roboţii M-81 şi Go1.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean