Rusia ar utiliza ''zgomotul de tobe al dezinformării'' pentru a submina campania lui Biden (şeful FBI)

Rusia ar utiliza ''zgomotul de tobe al dezinformării'' pentru a submina campania lui Biden (şeful FBI)

Directorul FBI, Christopher Wray, a avertizat joi că Rusia interferează în alegerile prezidenţiale americane din 2020 cu un val constant de dezinformări vizându-l pe candidatul democrat Joe Biden, precum şi pentru a submina încrederea americanilor în procesul electoral, relatează Reuters.

Moscova încearcă de asemenea să submineze ceea ce consideră că ar fi establishmentul antirusesc în SUA, a declarat şeful Biroului Federal de Investigaţii într-o audiere în Comisia pentru securitate internă din Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi.

El a spus că cea mai mare îngrijorare a sa este "zgomotul de tobe al dezinformării" care, potrivit temerilor sale, ar putea submina încrederea în rezultatele alegerilor din noiembrie 2020.

Declaraţia lui Wray este urmarea unui avertisment din 7 august al directorului Centrului naţional de contraspionaj şi securitate, potrivit căruia Rusia, China şi Iranul vor încerca să se amestece în alegerile din 3 noiembrie.

Numeroase analize ale agenţiilor de informaţii americane au conchis că Rusia a acţionat pentru a stimula campania din 2016 a preşedintelui Donald Trump şi a o submina pe cea a rivalei sale Hillary Clinton. Trump a respins mult timp această acuzaţie, iar Rusia a negat orice implicare.

Trump însuşi a pus la îndoială în mod repetat şi fără dovezi utilizarea sporită a votului prin corespondenţă, o metodă de vot stabilită de mult timp în SUA, care se aşteaptă să se extindă din cauza pandemiei.

Donald Trump a declarat joi pe Twitter că rezultatele alegerilor din noiembrie ar putea "să nu fie stabilite vreodată cu precizie" din cauza votulului prin corespondenţă.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Așa o fi? /

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria