Rusia: Birourile regionale ale organizaţiei lui Navalnîi, pe lista organizaţiilor 'extremiste' (oficial)

Rusia: Birourile regionale ale organizaţiei lui Navalnîi, pe lista organizaţiilor 'extremiste' (oficial)

Reţeaua de birouri regionale a organizaţiei anticorupţie a opozantului încarcerat Aleksei Navalnîi a fost adăugată pe lista organizaţiilor 'extremiste şi teroriste', transmite vineri AFP, citând un anunţ al serviciului rus de informaţii financiare, Rosfinmonitoring.

Acesta precizează, într-un comunicat, că a actualizat 'lista de organizaţii şi de persoane' participante 'la activităţi extremiste sau teroriste', printre care apar de acum şi birourile regionale ale organizaţiei lui Aleksei Navalnîi.

Lista cuprinde sute de nume de organizaţii şi de personalităţi ruse şi străine, inclusiv grupările jihadiste Al-Qaida şi Stat Islamic. Ea se bazează pe o lege 'împotriva spălării de bani obţinuţi ilegal şi a finanţării terorismului'.

Anunţul intervine în timp ce justiţia rusă examinează o cerere a parchetului ca reţeaua de birouri regionale şi Fondul de luptă împotriva corupţiei (FBK) ale lui Navalnîi să fie recunoscute ca 'extremiste'.

Rosfinmonitoring nu a precizat dacă includerea pe listă are legătură cu procesul în curs. Dacă solicitarea parchetului va fi acceptată, activităţile organizaţiilor opozantului Kremlinului vor fi interzise, iar membrii sau simpatizanţii lor ar risca pedepse grele de închisoare.

În faţa acestei ameninţări, cele 37 birouri regionale şi-au anunţat joi autodizolvarea.

Un tribunal din Moscova le interzisese deja practic orice activitate, precum publicarea de conţinuturi pe internet, organizarea de manifestaţii şi participarea la alegeri.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...