Rusia înființează Districtul Federal Crimeea din toate zonele ocupate, sub conducerea lui Rogozin

Rusia înființează Districtul Federal Crimeea din toate zonele ocupate, sub conducerea lui Rogozin

Federația Rusă înființează „Districtul Federal Crimeea” în teritoriile ucrainene ocupate de forțele ruse și le pune sub conducerea lui Dmitri Rogozin.

Districtul Federal Crimeea va cuprinde teritoriile pe care Rusia intenționează să le anexeze printr-o serie de referendumuri, ceea ce înseamnă că va include peninsula Crimeea, precum și teritoriile ocupate din Lugansk, Donețk, Zaporojie și Herson, potrivit Vedomosti, un cotidian de afaceri de limbă rusă publicat la Moscova, care citează o sursă din cadrul Consiliului Federației Ruse și o sursă „apropiată Kremlinului”.

Consiliului Federației Ruse a anunțat marți că Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie se alătură Rusiei la următoarea reuniune a consiliului programată la 4 octombrie.

Dmitri Rogozin, fostul director general al Roscosmos, corporația spațială de stat rusă, este posibil să fie numit la conducerea noului district, potrivit unei surse din industria militară și de apărare și a două surse apropiate Administrației președintelui rus.

O sursă apropiată de Administrația Prezidențială a Rusiei a declarat pentru Vedomosti că o decizie privind numirea lui Rogozin va fi luată în viitorul apropiat. Este foarte probabil, potrivit acestei surse, să fie aprobată.

Sursa a explicat, de asemenea, că noul district federal a trebuit să fie creat din cauza „situației dificile privind referendumurilor de aderarea" și a spus că este nevoie de o „greutate politică” pentru a guverna teritoriile ocupate.

O altă sursă apropiată Administrației Putin a declarat că este foarte posibilă numirea lui Rogozin în calitate de „reprezentant autorizat al președintelui rus” în noul district federal.

Rogozin, care face parte din cercul intim al președintelui Vladimir Putin, nu deține încă o funcție de importanță federală.

Când a părăsit postul de director general al Roscosmos la 15 iulie, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui, a declarat că „va avea în curând un nou loc de muncă”.

Nici Peskov, nici Rogozin nu au răspuns la întrebările jurnaliștilor cu privire la posibila numire.

Sursa din Consiliul Federației a declarat că nu știe dacă reprezentantul autorizat al președintelui rus în noul district va avea responsabilități guvernamentale suplimentare.

Vedomosti a relatat că vicepremierul Marat Husnullin este responsabil de problemele legate de teritoriile ocupate ale Ucrainei în cadrul Cabinetului de Miniștri al Federației Ruse.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

2 Rareș Bogdan, noi informații despre intrarea în spaţiul Schengen

3 Așa arată în realitate, „nefiltrată”, Loredana Groza. Botezatu pare mult mai tânăr decât ea...

4 VIDEO Jardel a ajuns la 600 de kilograme și peste doi metri

5 CEPA îl calcă-n picioare pe Macron făcându-l stupid