Rusia monitorizează un distrugător american dotat cu sisteme Aegis aflat în portul Constanța

Un distrugător al Forțelor Militar-Maritime ale SUA 'Carney', dotat cu sisteme de luptă Aegis, se află în Marea Neagră în zona portului românesc Constanța și este monitorizat cu atenție de nave de spionaj și de alte forțe ale Flotei Ruse de la Marea Neagră, informează marți agenția de presă RIA Novosti, care citează o 'sursă avizată din mediul militar-diplomatic'.

'Distrugătorul de află în zona Constanța. El este monitorizat de nave ale serviciilor de securitate, de mijloace de radiolocație, precum și de aviația maritimă a Flotei Ruse de la Marea Neagră', a spus interlocutorul agenției ruse.

Trecerea prin apele Mării Negre a distrugătorului 'Carney' al Flotei a 9-a operativă din cadrul Forțelor Militar-Maritime ale SUA, cu baza în Rota, Spania, a devenit cunoscută din presă, subliniază RIA Novosti.

Distrugătoare cu rachete ghidate 'Carney', 'Ross', 'Porter' și 'Donald Cook', alături de obiective terestre de apărare antirachetă din Polonia și România, dotate de asemenea cu sisteme Aegis, sunt elemente ale segmentului european al sistemului american de apărare antirachetă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 România „valorilor” / Haznalele TV sunt în delir

2 Un imbecil

3 Revoltă în Poliţie / „Am ajuns firma de pază a ţiganilor. Asta se întâmplă când apar cumetriile cu ţiganii şi ş…

4 Cine va câștiga alegerile în SUA? Predicția profesorului care nu a dat greș niciodată

5 „Categoria valori” / Petrecere cu 100 de lideri interlopi în clubul Kundalini din Tei, iar Poliția spune că n-au…