Rusia, preocupată de absența unor schimbări pozitive în relațiile cu SUA în ultimele luni

Moscova este preocupată de faptul că în urma contactelor cu administrația Donald Trump nu s-au înregistrat schimbări pozitive în relațiile dintre Rusia și SUA, a declarat marți adjunctul ministrului de externe rus Serghei Riabkov, citat de agențiile de presă ruse, transmit Reuters și EFE.

'Noua perioadă de contacte și interacțiuni cu administrația Trump încă nu a dus la schimbări pozitive semnificative și acest lucru suscită preocupări', a declarat Riabkov, citat de presa locală. 'Înțelegem că definirea priorităților de politică externă ale noii administrații (a președintelui american Donald Trump — n.r.) se desfășoară într-un climat complex și pe fondul unor presiuni puternice din partea opoziției', a adăugat el, citat de EFE.

Prezent la un forum la Pskov, localitate situată la circa 700 kilometri nord-vest de Moscova, oficialul rus a spus că, în calitate de puteri nucleare, Rusia și Statele Unite nu își pot permite să-și mențină relațiile bilaterale la un nivel atât de jos precum cel actual, transmite Reuters. Potrivit EFE, Riabkov a atras atenția că 'reprezintă o îngrijorare deosebită încercările anumitor cercuri de a folosi factorul rus în politica internă' a SUA și a avertizat că actuala campanie 'de defăimare' a ambasadorului rus în SUA, Serghei Kisliak, într-o încercare de a-i atribui intervenții care nu cadrează cu funcția pe care o deține, afectează serios relațiile ruso-americane.

În luna februarie, Riabkov declarase că relațiile dintre Moscova și Washington se află la cel mai scăzut nivel de după Războiul Rece, în contextul în care Moscova este acuzată de establishment-ul de la Washington de amestec în alegerile prezidențiale de anul trecut în favoarea actualului lider de la Casa Albă, Donald Trump.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

4 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Vasile Puscas

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea