Rusia, preocupată de absența unor schimbări pozitive în relațiile cu SUA în ultimele luni

Rusia, preocupată de absența unor schimbări pozitive în relațiile cu SUA în ultimele luni

Moscova este preocupată de faptul că în urma contactelor cu administrația Donald Trump nu s-au înregistrat schimbări pozitive în relațiile dintre Rusia și SUA, a declarat marți adjunctul ministrului de externe rus Serghei Riabkov, citat de agențiile de presă ruse, transmit Reuters și EFE.

'Noua perioadă de contacte și interacțiuni cu administrația Trump încă nu a dus la schimbări pozitive semnificative și acest lucru suscită preocupări', a declarat Riabkov, citat de presa locală. 'Înțelegem că definirea priorităților de politică externă ale noii administrații (a președintelui american Donald Trump — n.r.) se desfășoară într-un climat complex și pe fondul unor presiuni puternice din partea opoziției', a adăugat el, citat de EFE.

Prezent la un forum la Pskov, localitate situată la circa 700 kilometri nord-vest de Moscova, oficialul rus a spus că, în calitate de puteri nucleare, Rusia și Statele Unite nu își pot permite să-și mențină relațiile bilaterale la un nivel atât de jos precum cel actual, transmite Reuters. Potrivit EFE, Riabkov a atras atenția că 'reprezintă o îngrijorare deosebită încercările anumitor cercuri de a folosi factorul rus în politica internă' a SUA și a avertizat că actuala campanie 'de defăimare' a ambasadorului rus în SUA, Serghei Kisliak, într-o încercare de a-i atribui intervenții care nu cadrează cu funcția pe care o deține, afectează serios relațiile ruso-americane.

În luna februarie, Riabkov declarase că relațiile dintre Moscova și Washington se află la cel mai scăzut nivel de după Războiul Rece, în contextul în care Moscova este acuzată de establishment-ul de la Washington de amestec în alegerile prezidențiale de anul trecut în favoarea actualului lider de la Casa Albă, Donald Trump.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa