Rusia: Primele avioane de vânătoare rusești MiG-29 au ajuns în Serbia

Rusia: Primele avioane de vânătoare rusești MiG-29 au ajuns în Serbia

Un aparat de transport An-124 cu avioane de vânătoare dezasamblate de tipul MiG-29, livrate de către Rusia Serbiei în cadrul asistenței militaro-tehnice bilaterale, a aterizat luni la Belgrad, a relatat agenția de presă rusă RIA Novosti, fără să precizeze din câte avioane a fost compus primul lot.

Potrivit acesteia, sosirea avionului-cargo al Ministerului Apărării rus în capitala sârbă a avut loc fără presă și într-o atmosferă marcată de confidențialitate.

Aterizarea An-124 la Belgrad de pe aeroportul militar din Luhoviț, o suburbie a Moscovei, a fost confirmată de serviciul flightradar.

Ministerul Apărării sârb și autoritățile de la Belgrad s-au abținut până acum de la orice comentarii pe acest subiect.

Serviciul de presă al Ministerului Apărării sârb a declarat pentru RIA Novosti că informații oficiale în acest sens vor fi date publicității mai târziu. Accesul presei era interzis luni pe aeroportul militar Batainitsa de lângă Belgrad, indică agenția rusă de presă.

Președintele sârb Aleksandar Vucic declarase anterior că livrarea a șase avioane de tip MiG-29 de către Rusia în cadrul asistenței militaro-tehnice pentru Serbia ar putea provoca presiuni politice din afară asupra Belgradului, dar că republica nu va înceta să-și întărească potențialul de apărare, inclusiv în domeniul forțelor aeriene și al apărării antiaeriene.

Rusia a început realizarea înțelegerii privind livrarea a șase avioane de vânătoare MiG-29 pentru forțele aeriene sârbe până în în 6 octombrie, conform agenției de presă menționate care citează surse concordante de la Moscova și Belgrad.

Potrivit unei surse ruse, precum și lui Alexandar Vulin, ministrul apărării sârb, pentru prima oară avioanele ruse sunt programate să fie prezentate la parada militară din 20 octombrie, cu ocazia marcării eliberării Belgradului de sub ocupația nazistă la 20 octombrie 1944.

La sfârșitul anului 2016, președintele Alexandar Vucic, premier în acea perioadă, anunțase după o întâlnire cu ministrul apărării rus, Serghei Șoigu, că Rusia va livra Serbiei șase avioane de vânătoare MiG-29, precum și 30 de tancuri T-72S și 30 de blindate BRDM-2.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Când oamenii văd la televizor că se poate / O poveste din România reală. Cu una care se visa procuror și alta care a devenit penală...

2 Surpriza de la Cotroceni / „Vreau să-i strâng mâna” / Pe cine a vrut să întâlnească în mod special Regele Charles al III-lea

3 Denisa de la „Bambi” povestește cum a ajuns milionară în euro

4 Se pregătește recunoașterea oficială a existenței extratereștrilor? NASA analizează peste 800 de fenomene inexplicabile

5 Profesorul Fukuyama / Ucraina va învinge!