Rusia reacționează VIOLENT! Putin consideră atacul un „PRETEXT” și o „ÎNCERCARE CINICĂ”. Israelul, sprijin TOTAL pentru Trump!

Rusia reacționează VIOLENT! Putin consideră atacul un „PRETEXT” și o „ÎNCERCARE CINICĂ”. Israelul, sprijin TOTAL pentru Trump!

Reacţie violentă a Rusiei la atacul SUA asupra Siriei. ​Putin condamna atacul american din Siria, nu recunoaste atacul chimic ordonat de Assad impotriva propriului popor si continua sa-l sprijine pe liderul de la Damasc.

Presedintele rus Vladimir Putin considera "ilegal" atacul american cu rachete asupra unei baze militare siriene si spune ca este o "agresiune impotriva unei natiuni suvernae", transmite Reuters. Putin continua astfel sa-l sustina pe presedintele Bashar Al Assad, condamnat de intreaga lume occidentala pentru crimele impotriva propriului popor. Assad este un aliat esential al Rusiei in Orientul MIjlociu, el permitand Kremlinului sa-si instaleze baze militare si sa devina un jucator in zona.

Putin considera ca SUA au atacat Siria in baza unui "pretext inventat", nerecunoscand astfel atacul cu arme chimice care a ucis in aceasta saptamana zeci de sirieni nevinovati, printre care si copii. Atacul a ingrozit o lume intreaga, imaginile cu copii agonizand fiind de altfel cele care au determinat schimbarea radicala de atitudine a presedintelui american Donald Trump.

Purtatorul de cuvant al lui Putin, Dimitri Peskov, a mai spus ca atacul american cu rachete va dauna relatiilor SUA-Rusia.

9:12: Atacul afecteaza relatiile dintre Rusia si Statele Unite, reprezentand o "dauna considerabila" - Dmitry Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului.

9:12: Atacul afecteaza relatiile dintre Rusia si Statele Unite, considera Vladimir Putin.

9:07: Vladimir Putin considera atacul un "pretext" si o "incercare cinica" de a distrage atentia lumii de la civilii morti in Irak - Dmitry Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului.

„Rusia a fost notificată că se pregăteşte o operaţiune de război în Siria. Toate consecinţele vor fi suportate de cei care au declanşat acest atac”, a declarat Vladimir Safronkov, reprezentantul Rusiei la ONU.

Și Israelul a reacționat după ce SUA au lansat 59 de rachete Tomahawk asupra bazei care a lansat atacul chimic de anul trecut. „Statul Israel susţine complet decizia preşedintelui Trump şi speră că acest mesaj hotărât faţă de faptele regimului Bashar al Assad va fi auzit nu doar la Damasc, dar şi la Teheran, Phenian şi în alte părţi. Prin vorbele şi faptele sale, preşedintele Trump a transmis un mesaj foarte clar: nu vom mai tolera folosirea şi propagarea armelor chimice”, se arată într-un comunicat al Guvernului israelian.

Alte reacții:

Iranul condamna "cu fermitate" loviturile americane din Siria.

9:03: Vicepremierul Turciei, Numan Kurtulmus: Atacul cu rachete al SUA, un lucru pozitiv.

8:50: Marea Britanie sprijina "pe deplin" actiunea SUA, afirma un purtator de cuvant al Guvernului de la Londra. (Reuters)

8:47: Jean-Marc Ayrault, seful diplomatiei franceze: "Atacul reprezinta un avertisment la adresa unui regim criminal."

8:41: Seful diplomatiei franceze spune ca a fost informat in legatura cu atacul de Rex Tillerson, secretarul de stat al SUA.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...