Rusia: Șeful forțelor aerospațiale generalul Surovikin a fost demis din funcție

Rusia: Șeful forțelor aerospațiale generalul Surovikin a fost demis din funcție

Conform unui proeminent jurnalist rus generalul Serghei Surovikin, care a condus pentru o vreme eforturile de război ale Rusiei în Ucraina, a fost demis din funcția de șef al forțelor aerospațiale ale țării, informează Reuters, scrie Agerpres.

Serghei Surovikin FOTO: Twitter

Nu există o confirmare oficială a informației difuzate de Aleksei Venediktov, fostul șef al postului de radio independent și critic față de Kremlin, Ekho Moskvî, în prezent închis din teama guvernului. Pe canalul său Telegram, Venediktov a spus că Surovikin a fost demis printr-un decret oficial, fără a oferi și alte detalii.

În cursul zilei, grupul de presă RBC a informat despre demisia lui Surovikin folosind propriile surse."Generalul de armată Serghei Surovikin a fost eliberat din funcţie în legătură cu trecerea la un alt loc de muncă şi este la dispoziţia (Ministerul Apărării)", a spus RBC, conform Agerpres.

Una din sursele ziarului a spus că Surovikin "este în concediu pe termen scurt".

Generalul Serghei Surovikin nu a mai fost văzut în public de la scurta revoltă din iunie a companiei militare private Wagner și a conducătorului său, Evgheni Prigojin, împotriva conducerii militare de la Moscova.

În timpul revoltei trupelor Wagner, generalul Surovikin a apărut într-o înregistrare video în care îl îndemna pe Prigojin să se retragă. După revoltă, știri din Rusia și străinătate au spus că Surovikin a fost sub investigație pentru o posibilă complicitate la această revoltă.

Generalul Serghei Surovikin şi-a câştigat porecla de "generalul Armaghedon" în timpul intervenţiei militare a Rusiei în războiul civil din Siria. Ulterior în luna octombrie, generalul a fost numit la conducerea operaţiunilor militare din Ucraina, dar în ianuarie acest funcția a fost preluată de generalul Valeri Gherasimov, şeful Statului Major, iar Surovikin a fost numit adjunct al acestuia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”