Rusia: Şeful Gărzii Naţionale refuză 'duelul verbal' propus de Navalnîi; ar prefera o 'cafteală'

Rusia: Şeful Gărzii Naţionale refuză 'duelul verbal' propus de Navalnîi; ar prefera o 'cafteală'

Şeful Gărzii Naţionale a Rusiei, generalul Viktor Zolotov, fosta gardă de corp a preşedintelui Vladimir Putin, care l-a provocat la un 'duel' pe liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, în timp ce acesta se afla în închisoare, a respins vineri condiţiile propuse de opozant de a se 'duela verbal' într-o dezbatere publică, relatează dpa şi newsru.com.

Navalnîi, care între timp a ieşit din închisoare, a declarat joi seara că în calitate de persoană căreia i s-a aruncat mănuşa, a acceptat provocarea şi a ales 'arma' şi locul pentru duel: 'o dezbatere la televiziune naţională'.

'Dezbateri? Îl invitasem pentru altceva', a reacţionat Zolotov într-o declaraţie pentru agenţia de presă TASS. 'De aceea, nu ne vom întâlni', a adăugat el.

'Sunt acuzat că l-am invitat să-l bat după ce m-a acuzat de corupţie. După decizia instanţei vom vedea dacă el are sau nu dreptate. După aceea, vom reveni la această problemă', a spus Zolotov, refuzând în esenţă să se dueleze într-o dezbatere televizată cu adversarul nr.1 al Kremlinului, sugerând de fapt că l-a acţionat în justiţie, potrivit newsru.com.

Zolotov l-a provocat pe Navalnîi la un 'duel' luna trecută - în timp ce opozantul rus se afla în închisoare pentru organizare de manifestaţii neautorizate - ca urmare a unei anchete privind corupţia în cadrul Gărzii Naţionale, date publicităţii de Fondul pentru combaterea corupţiei (FBK) al lui Navalnîi.

'În ring, pe tatami, oriunde, îţi promit că te voi face o chiftea suculentă în doar câteva minute' a spus Zolotov (64 de ani) îmbrăcat în uniformă, cu pumnul ridicat, într-o înregistrare video postată pe internet, conform media ruse.

Navalnîi (42 de ani) a acuzat Garda Naţională (alcătuită din circa 340.000 de persoane) de fraudare a fondurilor publice la scară extinsă prin achiziţii de produse alimentare supraevaluate.AGERPRES/ (AS-autor: Lilia Traci; editor: Sorin Popescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale