Rusia va aproviziona Staţia Spaţială Internaţională cu o rachetă decorată cu steagurile regiunilor Doneţk şi Lugansk şi marcată cu mesajul „Donbas”

Rusia va aproviziona Staţia Spaţială Internaţională cu o rachetă decorată cu steagurile regiunilor Doneţk şi Lugansk şi marcată cu mesajul „Donbas”

În aceste zile, racheta este transportată pe calea ferată în poziţie orizontală, comunică TASS. A doua etapă a rachetei este decorată cu steagurile din Doneţk şi Lugansk, pe care Rusia le apreciază ca fiind independente.

Mai mult decât atât, ruşii au scris pe rachetă „Donbas”, numele regiunii din Ucraina pe care preşedintele rus Vladimir Putin vrea să o ocupe pe motiv că o „eliberează” de sub controlul guvernului de la Kiev.

Racheta Soyuz, care va transporta nava spaţială Progress MS-20 până pe Staţia Spaţială Internaţională, va fi lansată vineri, 3 iunie, de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan şi va furniza combustibil, apă, diverse echipamente şi alte materiale indispensabile continuării misiunii spaţiale internaţionale.

Pe 20 martie, lansarea rachetei ruseşti Soyz, care urma să plaseze pe orbită 38 de sateliţi străini, a fost amânată , potrivit anunţului Agenţiei Roskomos.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale