Rusia/SUA: Vladimir Putin se declară 'pregătit să meargă la Washington' şi îl invită pe Donald Trump la Moscova

Rusia/SUA: Vladimir Putin se declară 'pregătit să meargă la Washington' şi îl invită pe Donald Trump la Moscova

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a declarat vineri 'pregătit să meargă la Washington' pentru a se întâlni cu omologul său american Donald Trump şi a spus că l-a invitat pe liderul de la Casa Albă să efectueze o vizită la Moscova, după o primă întâlnire la vârf ce a generat valuri de critici în SUA, informează France Presse.

'Suntem gata să-l invităm pe preşedintele Trump la Moscova, el are această invitaţie, i-am vorbit despre ea. Eu sunt pregătit să mă duc la Washington', a declarat Putin într-o conferinţă de presă la Johannesburg în cadrul summitului Brics (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud).

'Dar, repet din nou, (numai) dacă vor fi create acolo condiţii corespunzătoare de lucru' (în SUA), a avertizat preşedintele rus. Aceste întâlniri cu Donald Trump sunt 'utile', a mai adăugat el.

Între altele, Vladimir Putin l-a elogiat pe omologul său american: 'Marea calitate a preşedintelui Trump este că el încearcă să-şi îndeplinească promisiunile făcute alegătorilor americani'.

La 16 iulie la Helsinki, preşedinţii rus şi american, Vladimir Putin şi Donald Trump, au afişat o rară unitate în cursul conferinţei lor de presă comune, în special în privinţa interferenţei Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, acuzaţii respinse de Moscova.

Acest prim summit, mult aşteptat, a provocat o furtună în SUA, unde declaraţiile preşedintelui american au fost considerate prea conciliante faţă de omologul său rus.

Iniţial anunţat pentru toamnă la Washington, viitorul summit Trump-Putin ar putea avea loc 'anul viitor', a anunţat miercuri Casa Albă.

Motivul invocat: ancheta privind ingerinţa rusă în alegerile prezidenţiale din 2016 în SUA şi suspiciunea de complicitate între echipa de campanie a candidatului Donald Trump şi Kremlin - anchetă calificată drept o 'vânătoare de vrăjitoare' de către Casa Albă - trebuie mai întâi să fie încheiată pentru a nu afecta discuţiile. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

2 Un fost senator PSD îl dezbracă de secrete pe liderul PSD / „Diploma lui Ciolacu este falsă, cel mai probabil. E…

3 ULTIMA ORĂ Alegerea lui Iordache este nulă? Pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ sunt necesa…

4 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

5 Noi informații / USR PLUS, scor peste așteptări la parlamentare / PSD și PNL merg cap la cap / Struțocămila lui Pont…