Rușii ar fi vrut să-i recruteze pe luptătorii Regimentului Azov ca să „distrugă Occidentul și SUA”

Rușii ar fi vrut să-i recruteze pe luptătorii Regimentului Azov ca să „distrugă Occidentul și SUA”

Reprezentanții Direcției principale de informații a Rusiei (GRU) au încercat să recruteze luptători ai regimentului Azov, care s-au predat, în mai, la oțelăria Azovstal, pentru a „distruge Occidentul și SUA împreună”, conform Ukrainska Pravda .

Krotevici: GRU a vrut să recruteze apărătorii regimentului Azov FOTO: Shutterstock

În ceea ce privește în special apărătorii regimentului Azov, Departamentul de Informații a venit cu următoarea idee: când am ieșit din captivitate, au vrut să recruteze apărătorii regimentului Azov ca unitate pentru că „voi băieți, luptați bine”, (acum citez GRU), „deci să distrugem Occidentul și SUA împreună”, a spus maiorul Bohdan „Tavr” Krotevici, șeful de stat major al regimentului Azov, în cadrul unei conferințe de presă.

Apărătorii regimentului Azov ar fi avut toți aceiași părere: „ei [rușii – n.red.] sunt dușmanii noștri. Suntem militari ucraineni. Ucraina este patria noastră”.

Krotevici a cerut, de asemenea, jurnaliştilor să se abţină de la a pune întrebări despre captivitate. Potrivit acestuia, dezvăluirea informațiilor despre perioada petrecută în captivitatea rusă poate dăuna celor care sunt încă acolo.

„Tavr”, numit și Comandantul rezistenţei de la Azovstal pentru că refuza să se predea, a remarcat acum că Rusia nu este o țară care să acorde atenție oricărui protest public. Prin urmare, potrivit lui, publicitatea în mass-media poate avea efectul opus pentru prizonierii de război ucraineni (POW) și le poate înrăutăți condițiile de ședere sau poate afecta procesul de negociere pentru eliberarea prizonierilor de război.

Luptătorii, care au fost eliberați din captivitatea rusă la sfârșitul lunii septembrie, au spus că lucrează în prezent împreună cu instituțiile de aplicare a legii. Aceștia sunt intervievați despre încălcări ale normelor dreptului internațional de către Rusia.

În cadrul conferinței, s-a remarcat, de asemenea, că personalul de comandă al regimentului Azov a petrecut câteva zile cu subalternii lor pe teritoriul ocupat al Ucrainei. Apoi, ofițerii au fost transportați în Federația Rusă, unde au stat până la întoarcerea din captivitate.

Potrivit lui Krotevici, în ciuda garanției Comitetului Internațional al Crucii Roșii, rușii au capturat mai mulți civili care încercaseră să părăsească Azovstal.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

2 Date care dau de gândit / Rusia a scos din depozite ce avea mai bun, dar încă mai are resurse pentru încă doi ani de război

3 „Wow, sexul din filme este foarte real”

4 VIDEO Momente de stupoare la Budapesta! / „A fost ca și cum suveranitatea Ungariei a fost cedată chinezilor”

5 VIDEO Aceste imagini bizare sunt din Germania...