Rușii încearcă să-și protejeze rafinăriile cu „grătare”: un expert a evaluat dacă acest lucru le va salva

Rușii încearcă să-și protejeze rafinăriile cu „grătare”: un expert a evaluat dacă acest lucru le va salva

Combinat cu echipamentele EW și de apărare aeriană, acest lucru poate crea probleme serioase pentru operatorii de drone ucrainieni.

Foto: unian.ua

În Federația Rusă, au început să fie instalate plase anti-drone pentru a proteja rafinăriile de petrol de atacurile cu drone. În special, la Rafinăria Slavyansk au apărut „grătare”, iar lângă rezervoare au fost instalate echipamente mobile pentru război electronic (EW) de tip „Groza-S”.

Expertul militar Vladyslav Seleznyov a comentat această „tactică” pe Canalul 24 . Se observă că utilizarea plaselor de protecție va ajuta într-o oarecare măsură la protejarea rafinăriilor de petrol de loviturile dronelor ucrainene.

În același timp, utilizarea unor astfel de „grătare” într-un complex cu mijloace de război radio-electronic și apărare aeriană va crea probleme considerabile pentru operatorii de drone ucrainieni. Cu toate acestea, doar aplicarea unei astfel de protecții nu va avea niciun efect.

"Numai datorită utilizării masive a dronelor, este posibil să ocoliți rezistența inamicului. Războiul este o competiție a tehnologiilor. Sunt sigur că operatorii noștri de drone vor găsi oportunități și opțiuni în modul de a folosi UAV-urile cel mai precis și mai dureros pentru inamic. Pentru ca inamicul să piardă și să nu aibă o protecție sigură, pe care să nu o putea depăși”, a rezumat Seleznyov.

Atacurile asupra rafinăriilor rusești: cele mai recente știri

În noaptea de 27 aprilie, în regiunea Krasnodar din Federația Rusă, dronele au atacat o rafinărie de petrol și un aerodrom militar. Este de remarcat faptul că mass-media rusă a relatat, cu referire la Ministerul Apărării al Federației Ruse, că noaptea apărarea lor antiaeriană a doborât 66 de UAV ucrainene deasupra teritoriului Krasnodar.

Surse UNIAN au relatat că această noapte a fost explozivă pentru rafinăriile Ilya și Slaviansk din regiunea Krasnodar din Rusia. Se observă că dronele SBU au lovit coloanele de redresare și atmosferă ale fabricilor. Acestea sunt obiectele tehnologice cheie ale acestor întreprinderi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990

5 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe