S-a instalat frica?/Rusia trimite unități de elită la granița cu Ucraina pentru a preveni activitățile subversive ale rezistenței ucrainene

S-a instalat frica?/Rusia trimite unități de elită la granița cu Ucraina pentru a preveni activitățile subversive ale rezistenței ucrainene

Rusia a desfășurat unități de forțe pentru operaţii speciale din cadrul Direcției Principale de Informații (GRU) a Forțelor Armate Ruse în zonele de frontieră din regiunea Kursk. Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), în acest fel, Federația Rusă încearcă să blocheze o parte din trupele ucrainene din zonele de frontieră și să le reducă prezenţa în zonele critice ale liniei de contact.

''Centrul Național de Rezistență din Ucraina'', departament aflat in subordinea Forțelor pentru Operații Speciale din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei, a anunțat la 19 mai că unități ale Brigăzilor 3 și 22 ale ''Gărzilor Speciale'' ruse au fost desfășurate în satul Tiotkino, în regiunea Kursk din Federația Rusă, pentru a preveni activitățile subversive ale rezistenței ucrainene și pentru a ridica moralul trupelor rusești.



Potrivit ISW , astfel de desfășurări de trupe speciale ruse Spetsnaz în zonele de frontieră reprezintă, cel mai probabil, o încercare de a bloca aici o parte din forțele ucrainene în regiunile de graniță și de a le dispersa din zonele critice de linie frontală.

ISW notează că, anterior, unități ale Brigăzii a 3-a cu destinație specială au fost staționate în apropierea orașului Kreminna din regiunea Luhansk, iar unități ale Brigăzii a 22-a cu destinație specială au fost desfasurate în apropierea orașului Orikhiv din vestul regiunii Zaporojie.



,,Nu este clar de ce conducerea rusă ar fi putut lua decizia de a îndepărta astfel de elemente din sectoarele active ale liniei frontului. Este posibil ca aceste unități să fi suferit pierderi anterioare în operațiuni recente și să fi fost retrase și redistribuite pentru a se reface. Este puțin probabil ca desfășurarea acestor unități în zonele de frontieră să aibă efecte operaționale dorite", a declarat ISW.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…