S-a inventat farfuria care absoarbe parțial grăsimile

S-a inventat farfuria care absoarbe parțial grăsimile

AbsorbePlate este o invenție thailandeză: o farfurie care absoarbe parțial grăsimile, relatează 7sur7.be. Nu întâmplător ideea a apărut în Thailanda, bucătăria thai fiind cunoscută pentru condimentele sale, dar și pentru cantitatea de ulei folosită la pregătirea felurilor de mâncare.

Sursa foto: captură YouTube

Thailanda este de altfel a doua țară cu cei mai mulți obezi din lume. Pentru a lupta împotriva obezității, o agenție de publicitate și Fundația Thailanda au inventat o farfurie anti-grăsime, scrie revista Biba. AbsorbePlate este concepută ca un burete care reține grăsimile. Are 500 orificii mici care permit scurgerea surplusului de grăsime din mâncare, în medie 7 mililitri de grăsime.

Conform realizatorilor săi, farfuria duce la scăderea valorii nutriționale a unui fel de mâncare cu 30 de calorii. Pare a fi o picătură înr-un ocean, însă ideea este să îi obișnuiască pe thailandezi să mănânce mai puțin gras, încheie 7sur7.be.

AGERPRES/ (AS — editor: Lelia Bretan, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina