S-a restrâns cercul suspecților în cazul Halep?

S-a restrâns cercul suspecților în cazul Halep?

Apărarea Simonei Halep este simplă și se vrea foarte eficientă. Sportiva vrea să arate că cineva i-a pus substanța interzisă în suc sau alimente, iar ea a consumat-o fără să știe. Pentru asta e foarte important de știut când și cine a putut face asta.

Simona Halep a fost depistată pozitiv la testul de antidoping cu o substanță numită roxadustat. Medicamentul este destinat persoanelor care suferă de anemie, dar este interzis în sportul profesionist.

Roxadustat este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii.

Halep a fost suspendată de Federația de Tenis și riscă o suspendare de 4 ani.

În urma discuţiilor cu fostul lider mondial şi cu persoanele din anturajul sportivei, avocaţii au făcut o primă descoperire importantă.

Din informaţiile Orange Sport, casa de avocatură care o reprezintă pe Simona Halep a reuşit să stabilească intervalul în care s-a administrat substanţa interzisă.

Între turneul de la Cincinnati și US Open

Sportiva a participat la turneul de la Cincinnati, unde s-a retras în turul secund, dar, evident, a fost supusă unui test anti-doping. Rezultatele au fost negative, astfel că Halep a plecat către New York pentru a participa la US Open.

Chiar înaintea startului turneului de Grand Slam, Simona a mai fost supusă unui test anti-doping, test care a avut şi de această dată rezultate negative.

La doar câteva zile distanţă, imediat după înfrângerea din primul tur, scor 2-6, 6-0, 4-6, în faţa Dariei Snigur, Halep a fost testată din nou, direct la arenele de la Flushing Meadows. Iar aici a şi fost depistată pozitiv la Roxadustat.

Practic, în decurs de nouă zile, Simona Halep a avut două teste negative şi unul pozitiv, iar substanţa interzisă ar fi putut fi administrată la New York, între primul şi al doilea test.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…

5 VIDEO Dialog asistent universitar / studentă: „Din grupa ta, crezi că e vreo fată virgină?”