Șah: Serghei Kariakin a câștigat Turneul Candidaților

Șah: Serghei Kariakin a câștigat Turneul Candidaților

Marele maestru rus Serghei Kariakin a câștigat, cu 8,5 puncte, Turneul Candidaților la șah, care a avut loc la Moscova, informează site-ul europe-echecs.com. În runda cu numărul 14 și ultima, Serghei Kariakin l-a învins, cu piesele albe, după 40 de mutări, pe Fabiano Caruana (SUA).

În clasamentul final, Serghei Kariakin a totalizat 8,5 puncte, fiind urmat de indianul Viswanathan Anand și Fabiano Caruana, cu 7,5 puncte, rusul Peter Svidler, americanul Hikaru Nakamura, armeanul Levon Aronian și olandezul Anish Giri, cu 7 puncte, bulgarul Veselin Topalov, cu 4,5 puncte.

Astfel, Serghei Kariakin devine oficial challenger-ul la titlul mondial de șah, deținut acum de marele maestru norvegian Magnus Carlsen. Confruntarea se va desfășura în perioada 11-30 noiembrie la New York.

Fondul de premiere pentru turneul de la Moscova a fost de 420.000 de euro.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 Rusia este pe cale să sufere o mare înfrângere în „buzunarul” Lyman. Panică în rândul bloggerilor și corespondenților militari ruși