Salah Abdeslam, singurul supraviețuitor al comandourilor de la Paris, va fi judecat pentru că a tras asupra unor polițiști

Salah Abdeslam, singurul supraviețuitor al comandourilor de la Paris, va fi judecat pentru că a tras asupra unor polițiști

Salah Abdeslam, singurul supraviețuitor al comandourilor jihadiste responsabile de atentatele de la Paris din 2015, va fi judecat la Bruxelles pentru că a tras asupra unor polițiști care îi descoperiseră în mod întâmplător ascunzătoarea în martie 2016, cu trei zile înaintea arestării sale, transmite joi AFP, citând un comunicat al Parchetului federal belgian.

Trei polițiști aparținând unei echipe de anchetă franco-belgiene au fost răniți în schimbul de focuri de pe 15 martie 2016, când Salah Abdeslam și complicele său Sofiane Ayari au reușit să fugă prin spatele unui apartament situat în comuna bruxelleză Forest.

Un al treilea suspect, care a încercat să le acopere fuga deschizând focul asupra polițiștilor, a fost împușcat mortal de forțele de ordine.

Salah Abdeslam, în vârstă de 27 de ani, și Sofiane Ayari, de 24 de ani, vor fi judecați de tribunalul corecțional din Bruxelles pentru 'tentativă de asasinat într-un context terorist asupra mai multor polițiști' și pentru 'port de arme interzise într-un context terorist', a precizat Parchetul.

Data procesului va fi stabilită 'în săptămânile următoare', indică aceeași sursă.

Raidul poliției, prezentat atunci drept unul de rutină în investigația întreprinsă în Belgia cu privire la atentatele de pe 13 noiembrie de la Paris, soldate cu 130 de morți, a condus ulterior la accelerarea anchetei după ce autoritățile și-au dat seama că în apartament s-a aflat singurul supraviețuitor al comandourilor din capitala Franței.

Salah Abdeslam și Sofiane Ayari au fost arestați în cele din urmă pe 18 martie în comuna Molenbeek din Bruxelles, cu patru zile înaintea atentatelor care au lovit acest oraș la aeroportul Zaventem și în cartierul european.

Autorii acestor atentate aparțineau aceleași celule care a comis atentatele de la Paris și, potrivit unui 'testament' lăsat de unul din kamikaze, au acționat precipitat după arestarea lui Abdeslam.
Salah Abdeslam se află în prezent în închisoare în Franța, iar complicele său Sofiane Ayari, în detenție în Belgia.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

2 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

3 VIDEO „Viitorul” României...

4 Și ea este moștenitoarea unei părți din averea lui Țiriac

5 Așa o fi?