Sălaj: Dosar penal pentru o adolescentă care a reclamat în glumă la 112 că este sechestrată

Sălaj: Dosar penal pentru o adolescentă care a reclamat în glumă la 112 că este sechestrată

O adolescentă de 13 ani din Şimleu Silvaniei s-a ales cu dosar penal după ce a sunat în glumă la numărul unic de urgenţă 112, reclamând faptul că este sechestrată, peste 20 de poliţişti fiind angrenaţi în căutarea presupusei victime.

"În fapt, la data de 15 iunie, ora 17,03, o persoană de sex feminin a apelat 112 şi a relatat că este sechestrată într-o locuinţă, însă nu poate oferi informaţii suplimentare, pe motiv că faţa i-a fost acoperită. După această convorbire, apelanta nu a mai putut fi contactată. Pentru găsirea acesteia au fost angrenaţi 26 de poliţişti de la mai multe structuri. Verificările efectuate de poliţişti au dus, marţi, 16 iunie, la identificarea apelantei, în persoana unei adolescente de 13 ani, din judeţul Sălaj", se arată într-o informare de presă transmisă marţi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.

Potrivit sursei citate, adolescenta a recunoscut că nu a fost victima vreunei infracţiuni şi că, la data respectivă, a sunat în glumă la 112, apelul fiind efectuat de pe telefonul mobil al părinţilor. De asemenea, la momentul apelului aceasta şi-a dat alt nume decât cel real.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal, deoarece aceasta a fost sesizarea iniţială, cercetările urmând a fi extinse şi pentru inducerea în eroare a organelor judiciare.

Conform articolului 268 din Codul Penal, sesizarea penală făcut prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Poliţiştii continuă cercetările pentru administrarea întregului probatoriu. Activitatea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor din Poliţia Română. AGERPRES/ (AS- autor: Sebastian Olaru, editor: Anamaria Constantin, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”