Salariul lui Mutu la azeri, apărut în presă: Pentru câți bani a renunțat la Rapid

Salariul lui Mutu la azeri, apărut în presă: Pentru câți bani a renunțat la Rapid

Adrian Mutu (44 de ani) a fost pus la zid de mulți, după ce a abandonat proiectul Rapid, cu o săptămână înainte de startul noului campionat. Ca de obicei însă, în astfel de situații, e ușor pentru cei de pe margine să vorbească pe banii altuia. Și, totuși, când ne uităm la cifrele contractului pe care Mutu l-a primit în Azerbaidjan, ne dăm seama de ce fostul internațional n-a stat pe gânduri și nici oficialii giuleșteni n-au încercat să-l oprească.

Instalat pe banca Rapidului, în martie 2022, Mutu avea un contract stagional de aproximativ 150.000 de euro, potrivit informațiilor Digi Sport. Sursa citată a aflat acum că Mutu a bătut palma cu Neftchi Baku, pentru un contract de doi ani, care îi va aduce cam 700.000 de euro pentru fiecare stagiune. Din această sumă, Mutu își va plăti stafful cu un buget de 150.000 – 200.000 de euro pe an. Așadar, fostul mare internațional va rămâne cu 500.000 – 550.000 de euro pe sezon, după aventura sa din Azerbaidjan.

Având în vedere această diferență mare, de peste 400.000 de euro pe an, între ce câștiga la Rapid și ce va lua la Neftchi Baku, e lesne de înțeles de ce Mutu a părăsit Superliga pentru a prelua o echipă mai slabă din punct de vedere sportiv.

În trecut, ca antrenor, Adrian Mutu a fost la FC U Craiova 1948, România U21, echipa rezervelor Al-Wahda (Emirate) și FC Voluntari, având și un foarte scurt mandat de jucător-antrenor, la Târgu-Mureș.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”